RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Майже 84 млрд доларів: влада Туреччини оцінила шкоду від землетрусу

Конфедерація підприємств та бізнесу Туреччини оцінила збитки від потужного землетрусу, що стався 6 лютого 2023 року, більш ніж у 84 млрд доларів. Це приблизно 10% ВВП цієї країни.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Чудеса трапляються: у Туреччині з-під завалів врятували українку та її маленького сина, фото

Так, збитки житловому фонду оцінили близько 70,8 млрд доларів, національному доходу - 10,4 млрд. Інфраструктурі Туреччини, включаючи дороги, електромережі, лікарні та школи, стихія також завдала сильних збитків. Вони можуть спричинити дефіцит бюджету цієї країни на рівні 5,4% ВВП у той час, як офіційний прогноз становить 3,5%.

Група, широко відома як Turkonfed, заявила, що втрати робочої сили обійдуться економіці Туреччини 2,9 млрд доларів. Землетруси серйозно торкнулися десяти провінцій та 13,5 млн на південному сході країни, а також у сусідній Сирії. Початкові розрахунки Bloomberg Economics показали, що витрати, пов'язані зі стихійним лихом, включаючи зусилля щодо відновлення, справді можуть становити близько 5,5% ВВП.

Відразу після потужного землетрусу турецький лідер Реджеп Ердоган зробив заяву про те, що уряд країни виділяє на ліквідацію наслідків 5,3 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що через землетрус у Туреччині різко підскочили ціни на важливий товар.