RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Через землетрус у Туреччині різко підскочили ціни на важливий товар

Ціни на нафту у світі різко почали зростати після землетрусів у Туреччині через побоювання нестачі пропозиції унаслідок закриття турецького великого експортного терміналу.

Про це повідомили Reuters.

У результаті землетрусу в Туреччині та його наслідків, які мають вплив і на нафтову галузь, контракти на нафту марки Brent зросли в ціні на 1,01%, до 81,8 долара за барель, тоді як нафта марки West Texas Intermediate подорожчала на 1,11%, до 74,9 долара.

Читайте також: Число жертв землетрусів у Туреччині та Сирії продовжує швидко зростати: що зараз відомо

"Ціни на сиру нафту зростають у зв'язку з очікуваннями, що відновлення попиту Китаю продовжиться, а також через перебої з поставками через руйнівний землетрус у Туреччині", - пояснили аналітики OANDA.

Як відомо, 6 лютого після потужного землетрусу всі операції на турецькому експортному терміналі нафти в Джейхані потужністю 1 мільйон барелів на добу призупинили, зокрема, термінал, яким азербайджанська нафта експортувалася на міжнародні ринки, буде закритий до 9 лютого.

До того ж найбільший у світі експортер нафти Саудівська Аравія вперше за шість місяців підвищила вартість флагманської нафти для азіатських покупців в очікуванні на відновлення попиту на нафту, наприклад, з китайського боку, адже в Міжнародному енергетичному агентстві (МЕА) прогнозують, що на Китай припаде у 2023 році половина зростання попиту на нафту у світі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що набуло чинності ембарго Євросоюзу на імпорт нафти з країни-агресорки Росії.