RU  UA

Путін з Україною не впорався: якими були п'ять етапів китайського військового плану

Китай підштовхував Росію до повномасштабної війни проти України, а потім фактично таємно постачав зброю для російських окупантів, однак пекінський план щодо результатів такого вторгнення зазнав краху через потужність опору з боку українців та країн Заходу.

Про це в етері Апостроф TV заявив екс-працівник розвідки КДБ СРСР Олександр Зеленько.

За його словами, з кінця літа та початку осені Китай постачає зброю окупаційному війську РФ. Також це робить і КНДР. Однак довести причетність Пекіну до підтримки повномасштабної війни проти України складно, оскільки він ставить на зброю не власне маркування.

Читайте також: Врятувати Кремль від поразки: навіщо Пекін зайнявся "миротворчістю"

Перед початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Пекін мав план, результатом якого повинно було стати утвердження Китаю як основної військово-політичної сили світу.

"На лютий 2022 план Пекіна виглядав так. На першому етапі Путін нападе та окупує більшу частину України. На другий, якщо Україні та Захід дають слабину, він іде збирати "російські землі" у Прибалтиці. У відповідь США змушені мобілізувати ресурси, перекидати сили до Європи, щоб захистити Польщу та інших союзників НАТО. Тут йде інша маріонетка КНР - Іран, який нападає на Ізраїль. На тлі виснаження можливостей США Пекін переходить до "наступного акту" - удару по Тайваню. І на фінальному етапі на арену виходить свіжа китайська армія, яка на тлі ослаблення Заходу стає основною військово-політичною силою у світі", - пояснив Зеленько.

Утім, китайський план світового панування провалився через те, що Путін виявився не таким сильним, як він розповідав, у зв'язку з чим Сі Цзіньпін незадоволений, проте дозволу на використання ядерної зброї не дає.

"Адже ядерна зброя – це інструмент, яким може скористатися лише найвище командування. Воно перебуває у Пекіні, а не в Москві", - резюмував Зеленько.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Китай зухвало відповів США на заклик не постачати Росії летальну зброю.