RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Аргентині сталася аварія на АЕС: без світла залишилися близько 20 млн осіб, відео

У результаті пожеж, що спалахнули на пасовищах, три високовольтні лінії електропередач, які забезпечували електроенергію на атомній електростанції Atucha I у місті Ліма, провінції Буенос-Айрес в Аргентині, були пошкоджені – це призвело до відключення від електромережі понад 20 мільйонів людей.

Про це повідомляє видання La Nacion.

Читайте також: МАГАТЕ безсила: яка зараз ситуація на окупованій Запорізькій АЕС

Так, більшість районів столиці Буенос-Айрес та кілька провінцій Аргентини зазнали відключення електроенергії у четвер, 2 березня, що спричинило відсутність електропостачання для близько 40% користувачів від загального попиту на електроенергію в країні. Це еквівалентно відсутності електрики у понад 6 мільйонах будинків, або 20 мільйонів людей.

За попередньою версією, сильна посуха стала головною причиною пожежі, яка призвела до відключення Атомної Електростанції. Ця аварія не тільки стала причиною серйозного збою в електропостачанні, але й спричинила паралізацію транспортного сполучення та виробничих підприємств в Аргентині, а також зачепила водопостачання.

Фахівці намагалися оперативно усунути несправності на АЕС, однак уже протягом тривалого часу мільйони жителів так і залишаються без електрики, а дефіцит енергії становить 10 тисяч мегаватт. Водночас за словами представників Державної компанії Nucleoelectrica, що відповідає за експлуатацію АЕС, аварію можна буде усунути не раніше, ніж за 48 годин.

Варто зазначити, що друга атомна електростанція Atucha II, що розташована в Сараті, не працює вже з минулого року через проведення технічних робіт.

Раніше ми писали про роль "Росатому" в окупації ЗАЕС.