RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У небі над Чорним морем зіткнулися російський літак та американський безпілотник

14 березня у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем зіткнулися російський літак Су-27 та американський розвідувально-ударний безпілотник розвідки та спостереження MQ-9 Reaper, через що БПЛА довелося затопити.

Про це інформує видання "Європейська правда", посилаючись на заяву командування сил США у Європі.

Читайте також: Втрати можуть бути непоправними: британська розвідка оцінила удар авіацією по Україні

У ній зазначається, що два російські літаки Су-27 здійснили небезпечне та непрофесійне перехоплення безпілотного літального апарату розвідки.

Близько 7:00 ранку за центральноєвропейським часом один із російських літаків зачепив турбогвинтовий двигун БПЛА, через що американські сили вирішили затопити MQ-9 у міжнародних водах.

"Кілька разів перед зіткненням Су-27 скидали паливо на MQ-9 і пролітали перед ним безрозсудним, екологічно небезпечним та непрофесійним способом. Цей інцидент демонструє не лише недолік компетентності, а й небезпеку та непрофесіоналізм", - повідомив генерал ВПС США Джеймс Хеккер.

У командуванні США наголосили, що MQ-9 виконував звичайні операції у міжнародному повітряному просторі, коли його збила російська авіація, що призвело до повної втрати БПЛА.

"Фактично, цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не призвів до катастрофи обох літаків. Літаки США та членів Альянсу продовжуватимуть діяти в міжнародному повітряному просторі, і ми закликаємо росіян поводитися професійно та безпечно", - додав генерал.

Раніше ми також писали, що найближчим часом Україна не отримає винищувачі від Великої Британії.