RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Залякування ядерною зброєю Росії в Білорусі: у Польщі неочікувано відреагували

У разі розміщення ядерної зброї Росії в Білорусі Польща буде готова брати активнішу участь у забезпеченні країнам НАТО розширеного стримування та гарантій безпеки.

Про це заявив радник Анджея Дуди з питань безпеки Яцек Сєвєра в інтерв'ю DPA.

"Польща потенційно буде готова розширити свою участь і співпрацю в стратегії ядерного стримування НАТО і взяти на себе відповідальність. Але розгортання ядерної зброї - це щось інше", – сказав він.

Варто зазначити, що у Європі розташовано близько 100 ядерних боєголівок США, кожна з яких має вибухову потужність, що перевищує потужність "Малюка" - бомби, яку було скинуто на Хіросіму у 1945 році - в 13 разів.

Читайте також: "Наїзд" на Захід: як в США реагують на ядерну зброю в Білорусі

Нагадаємо, недавно Путін заявив про намір розмістити ядерну зброю в Білорусі, але країни НАТО, такі як США та Німеччина, спокійно відреагували на це. Наприклад, США розміщували свої ядерні бомби в кількох європейських країнах, включаючи Німеччину, протягом десятиліть. Наразі, більш як 20 американських ядерних боєголівок зберігаються на авіабазі Бюхель у землі Рейнланд-Пфальц, де також розміщуються винищувачі-бомбардувальники "Торнадо", які можуть застосовувати цю зброю в надзвичайних ситуаціях.

На внутрішній мові НАТО це називається "спільним використанням ядерної зброї", що означає угоду про спільне використання тактичної ядерної зброї з тими країнами НАТО, які нею не володіють.

Раніше ми писали, як відреагували у США на розміщення ядерної зброї у Білорусі.

  • Вас також може зацікавити:

НАТО вступить у війну в Україні за однієї умови: експерт назвав причину

"Іхтамнети" на ЗАЕС: як зупинити ядерний тероризм Путіна

Через втрати на війні Росія більше покладатиметься на ядерну зброю: у США зробили важливу заяву