RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

"Наїзд" на Захід: як в США реагують на ядерну зброю в Білорусі

Прості громадяни побоюються, але експерти мають іншу думку

Прості громадяни побоюються, але експерти мають іншу думку Фото:

Путін планує розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю. США більш аніж уважно стежать за ситуацією. "Ми не бачили жодних ознак того, що він виконав цю обіцянку або перемістив якусь ядерну зброю", – сказав про заяву Путіна член Ради нацбезпеки США Джон Кірбі в інтерв’ю CBS. Як сприйняли таку новину-заяву із Кремля самі американці? Чи є в США впевненість, що Путін-Лукашенко таки застосують ядерну зброю у разі, коли обидва опиняться у "п’ятому куті"?

Читайте також: Ігри з Драконом: навіщо Путін лякає ядерною зброєю у Білорусі

В США на це дивляться, як на тиск Росії на Захід. Ядерна зброя завжди була тим, чим Росія лякала. Руський президент порушував ці питання й раніше – і натяком, і чітко говорив.

Як я вже зазначав, в наших людей (автор проживає в США, - "Апостроф") страх звичайно є. Нормальні люди завжди боялися атомної війни. Я кажу зараз про простих американців. Але, коли цю тему коментують наші військові фахівці, то вони кажуть, що шанс мінімальний: навряд чи РФ це робитиме тому, що такий крок матиме для них самих дуже великі наслідки.

В нас навіть говорять про те, що це ставить під величезний ризик фізичне існування самого російського президента...

Сьогодні йдеться, як ми знаємо, про тактичну ядерну зброю. В той же час, окрім наслідків суто військових в нас ще відзначають, що застосування такої зброї катастрофічно вплине на навколишнє середовище багатьох країн, зокрема, на самій РФ це колосально позначиться. Тобто, величезні наслідки будуть у світі в разі застосування навіть тактичних боєголовок.

В нас обговорюють ще одну цікаву тему. Мовляв, із РФ лякатимуть Захід ядерною зброєю, а використовувати у війні вони можуть якісь нетрадиційні комбінації. Тобто, вони можуть застосовувати якусь хімічну зброю. В нас ця тема також обговорюється.

Проте, побоювання і страхи мають місце здебільшого серед громадян США. Таке більше спостерігається у тих, хто вже схильний бояться. А на рівні ж фахівців існує чітка позиція – ми не дамо Росії нас ані лякати, ані залякати!

Все це – тиск на Захід, на НАТО, на США. РФ ставить себе у бойову готовність не стільки вже в ключі наступу якихось "бандерівців", стільки у контексті того, що на РФ наступає НАТО і що, мовляв, якби якась агресія так наблизилася, наприклад, до кордонів тих же США, то й Америка аналогічно реагувала би. Одним словом, руські намагаються якось виправдатися в очах своїх громадян, хоча світ чудово все бачить.

З точки зору психології так роблять ті, котрі намагаються залякати й не впевнені у своїх можливостях. Ці заяви з Кремля – ніщо інше, аніж "наїзд" на Захід з боку РФ!

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному