RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Більше не друзі: Китай відхрестився від "безмежної дружби" з Росією

Китай, який у річницю широкомасштабного вторгнення озвучив своє бачення завершення російсько-української війни, відхрестився від "безмежної дружби" Москви та Пекіна – після цього Путін спробував зобразити РФ як шановану світову державу.

Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, у середу, 5 квітня, лідер Росії провів відеоконференцію з керівниками 17 дипломатичних місій для вручення вірчих грамот. Під час зустрічі було зазначено, що Росія має тісні зв'язки з Сирією і співпрацює з Асоціацією держав Південно-Східної Азії. Тоді ж диктатор відзначив, що Сирія є важливим партнером для Росії й висловив звинувачення Заходу у війні проти Росії в Україні та геополітичному протистоянні з Москвою.

Читайте також: Неприйнятна позиція: Зеленський жорстко відповів на "мирний план" Китаю по Україні

Згідно зі звітом, Путін намагався показати Росію як поважну світову державу в контексті виступу посла Китаю в ЄС Фу Цуна, який відніс заяву Москви та Пекіна про "безмежну дружбу" до риторичного прийому.

Крім того, у звіті зазначено, що Китай не підтримує війну РФ проти України та не постачає зброю Кремлю, що було підкреслено в ISW.

"Слова Фу узгоджуються з оцінкою від 21 березня про те, що Путін не зміг отримати вигоди від безмежного двостороннього партнерства, на яке сподівався під час зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпіном 20-22 березня", - підсумували фахівці.

Раніше ми писали, чи передавав Китай Росії зброю для війни в Україні.

  • Вас може зацікавити:

Зеленському треба бути обережним: як Китай поглинає Росію

Візит Сі Цзіньпіна до Путіна: які результати дводенних переговорів

Китай готується до розпаду РФ? Влада опублікувала карту з "віджатою" росіянами територією