RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росія передала Ірану перші винищувачі Су-35: відео

У рамках домовленостей з Іраном, Росія розпочала передачу країні винищувачів Су-35 - відео, на якому видно один з літаків, розповсюдили у соцмережах.

Про це повідомляє портал Мілітарний.

Зазначається, що камера зафіксувала момент, коли винищувач сів на злітно-посадкову смугу в міжнародному аеропорту Мехрабад у Тегерані. При цьому очевидці стверджують, що вони помітили не менше трьох літаків Су-35 російського виробництва.

Нагадаємо, про можливість передачу Ірану Росією винищувачів Су-35 в обмін на військову допомогу західна розвідка повідомляла ще в кінці 2022 року. На це негативно відреагували у Байдена, звинувативши РФ у наданні передової військової техніки Ірану, включаючи системи протиповітряної оборони (ППО), гелікоптери та винищувачі, що є частиною поглиблення співпраці між двома країнами.

Читайте також: З новин ми про це не дізнаємося: наскільки можливі удари Моссаду та ЦРУ по Ірану

Окрім цього, ще восени командувач Повітряних сил Ірану повідомив, що плани на закупівлю російських винищувачів Су-30 були відкладені на користь винищувачів Су-35. У січні 2023 року член парламентської комісії з національної безпеки та зовнішньої політики Ірану, Шахріяр Хейдарі, підтвердив існування угоди про закупівлю російських винищувачів. Він також повідомив, що літаки мають бути доставлені до країни на початку наступного року за іранським календарем, тобто після 21 березня. Зокрема, Росія також проводила навчання іранських пілотів на винищувачах Су-35.

Також повідомляється, що Москва та Тегеран могли домовитися про постачання винищувачів в обмін на допомогу у війні з Україною.

Раніше ми писали, що Іран таємно надав Росії велику кількість снарядів та ракет.

Вас може зацікавити:
Не тільки "мопеди": яку ще зброю міг поставити Іран до Росії

Іран вперше зізнався у постачанні безпілотників до Росії

Іран передасть Росії близько тисячі балістичних ракет та "шахідів", - CNN