RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кім Чен Ин показав доньці перший військовий супутник-шпигун КНДР: фото

Глава Північної Кореї, яка погрожує мобілізувати гігантську армію для війни проти США, Кім Чен Ин разом із дочкою прибув з інспекцією на місце складання першого військового супутника-шпигуна країни. Він залишився задоволеним побаченим та схвалив "план подальших дій".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Guardian.

Читайте також: Олена Зеленська здійснила візит до однієї з топ-країн Азії: подробиці та фото

Зазначається, що Кім зустрівся з комітетом, який готує супутник до запуску, а потім оглянув його разом із донькою Кім Чжу Е. Супутник "пройшов остаточну перевірку, випробування у космічному середовищі та готовий до завантаження". Він має форму багатокутного циліндра, покритий золотою ізоляційною фольгою та обладнаний сонячними батареями. Його розробка була одним із ключових оборонних проектів, запланованих Кім Чен Ином ще у 2021 році. У грудні 2022 року КНДР заявила про проведення "важливого завершального випробування" супутника-шпигуна. Щоправда, експерти засумнівалися у його ефективності через низьку якість зроблених ним чорно-білих знімків.

Близько місяця тому Кім Чен Ин заявив, що будівництво супутника завершено і дав дозвіл на запуск. Деякі з аналітиків упевнені, що Пхеньяну важко проводити супутникову розвідку, використовуючи власні технології, не вдаючись до допомоги з боку Росії чи Китаю. Проте вони вважають, що супутники становлять значну загрозу для Південної Кореї, оскільки є "важливим чинником у разі превентивного ядерного удару".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія купує зброю у Північної Кореї.

Вас також може зацікавити:

Україна – це Північна Корея: комік Щегель зробив нову скандальну заяву після втечі до Туреччини

Коаліція невдах: на Заході склали рейтинг "друзів Путіна"

Північна Корея побудувала секретну ракетну базу: фото з космосу