Лайм

Україна - це Північна Корея: комік Щегель зробив нову скандальну заяву після втечі до Туреччини

31-річний чоловік заговорив про плани на "політичний притулок"

Український стендап-комік Андрій Щегель, який втік до Туреччини після отримання трьох повісток, відзначився новою скандальною заявою. У своєму подкасті він сказав, що всі звинувачення в його бік "ґрунтуються на самих лише заздрощах", а в України "немає шансів на цивілізоване життя".

"Україна – й**аний цирк з попаяними дебілами, в яких нема шансів на цивілізоване життя, взагалі ніяке. Люди – й**ані щури, які не можуть включити голову, заперечити, підтримати і щось робити. Вони абсолютно залежні п*дори, які трясуться за пиріжок з г*вном, аби тільки в них не забрали громадянство, яке ні на що не здатне. Я схиляюся, що це фестиваль долб**обів, де все базується на заздрості", - зазначив гуморист.

Андрій ЩегельФото: instagram.com/shchehel2.0

Також Щегель додав, що планує отримати "політичний притулок" у якійсь із країн. Свою позицію він доповнив заявою про те, що готовий не повертатися до України.

Читайте також: Володимир Дантес поскаржився на артистів, які отримали дозвіл на виїзд і не повернулися в Україну.

"Я готовий ніколи туди не повертатися. І немає сильнішого мотиватора, ніж український народ, щоб не повертатися до України. Українські коміки недорозвинуті п*дараси, ми Північна Корея, от що я думаю", – висловився комік.

Нагадаємо, в центрі скандалу Щегель опинився після того, як публічно зізнався, що виїхав з нашої країни задля власного "психологічного комфорту". Він зазначив, що "утомився від війни", а своє ухиляння від повісток до ЗСУ пояснив тим, що "не хоче вмирати". При цьому стендапер має офіцерське звання й придатний до військової служби. Виїхати він це зміг як "артист, який представляє країну за кордоном".

Читайте на тему: Після еміграції у США Олександр Еллерт виправдав чоловіків, які виїхали з України під час війни.

Фото: instagram.com/shchehel2.0

Крім того, 31-річний чоловік вважає, що українські захисники самі обрали "гинути". "Що таке країна? Фікція, створена культурним пресом. Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути", – говорив він.

Андрій Щегель - український стендап-комік. Колишній резидент "Підпільного стендапу", учасник проекту "Srakadupa". У період повномасштабного вторгнення виїхав до Ірландії, а згодом перебрався до Туреччини.

  • У Міністерстві культури та інформаційної політики України відреагували на скандальні заяви стендапера. Що сказали у відомстві – читайте тут.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil