RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

США переоцінили передану Україні військову допомогу: чому це хороша новина

Через бухгалтерську помилку Міноборони США переоцінило вартість військової допомоги для України на суму понад 6,2 мільярда доларів – ці кошти можна буде використати на придбання додаткового обладнання у боротьбі із російськими загарбниками.

Про це заявила на брифінгу заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх, інформує CNN.

Зазначається, помилка сталася через те, що служби Пентагону використовували вартість обладнання, яке заміщує передану техніку, а не так звану залишкову вартість, "тим самим завищуючи вартість обладнання, яке було вилучене з американських запасів й надане Україні".

В результаті остаточних розрахунків було виявлено, що сума помилок склала 3,6 млрд доларів упродовж поточного фінансового року, а також 2,6 млрд доларів у 2022 фінансовому році, що закінчився наприкінці вересня. Отже, загальна сума помилок становить 6,2 млрд доларів.

Читайте також: Країна НАТО передасть Україні бронемашини M113: що ще увійшло до пакета допомоги

Таким чином Пентагон отримав додаткові кошти, які можна використовувати для надання нової допомоги Україні в контрнаступі проти Росії. Це важливо, особливо з урахуванням того, що фінансування з боку Конгресу починає скорочуватися перед завершенням фінансового року.

Сабріна Сінгх наголосила на тому, що виявлені невідповідності не мають жодного впливу на розмір будь-якого з пакетів допомоги, які надсилалися Україні із запасів американської армії, а також на затверджене Конгресом фінансування з тією самою метою.

Окрім цього, за словами представниці Пентагону, після виявлених помилок американське відомство отримало нові вказівки з оцінки вартості наданого Україні обладнання, "щоб гарантувати, що ми використовуємо найточніші методи обліку".

Раніше ми писали, що Україна отримає чотири системи радіотехнічної розвідки Vera-EG загальною вартістю 150 млн євро.

  • Вас також може зацікавити:

Вже офіційно: США та Великобританія оголосили про нову військову допомогу Україні

Новий пакет допомоги, російський Ан-124 та вступ до НАТО: підсумки зустрічі Зеленського та Трюдо

Канада посилить ППО України: що відомо про ракети AIM-9, відео