RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

ЄС, США, Канада та Велика Британія ввели нові санкції проти РФ: у списках Кіркоров і Харатьян

Європейський союз, Сполучені Штати Америки, Канада та Великобританія ввели нові санкції проти Російської Федерації.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Південноафриканський рубль: як Росія схиляє БРІКС до відмови від долара

Санкції запровадили проти юридичних та фізичних осіб, які підтримують війну окупантів проти України.

У новому "чорному списку" ЄС опинилися 18 осіб та п'ятьох організацій. Під забороною опинився експорт із Євросоюзу до Ірану компонентів, які використовують для безпілотників. Це доповнення до санкцій, пов'язаних із цією сферою, які запровадили у лютому поточного року.

Британія ввела санкції проти 13 осіб та компаній, пов'язаних із ППК "Вагнер", у Малі, Центральноафриканській Республіці (ЦАР) та Судані. Також Лондон вирішив зняти санкції з російського бізнесмена Тінькова.

Канада ввела проти 39 осіб та 25 компаній. Вони з військово-промисловим комплексом Росії, культурними сферами. Санкції стосуються, зокрема, "Тінькофф Банку", карти "Світ і тих, хто пов'язаний з вагнерівцями. Торонто вводить санкції проти росіян, які підтримують спроби Кремля русифікувати українську культуру.

У списку санкцій також опинилися платіжна система "Світ", банк "Tinkoff", "Yandex Pay", видання "Readovka", яке підтримує війну Росії проти України.

Серед юридичних осіб виявилися найпродажніші діячі "культури" країни-оккуаанта - Йосип Пригожин, Микита Міхалков, Іван Охлобистін, Юлія Чичеріна, Філіп Кіркоров, Дмитро Харатьян, голова мінкульту РФ Ольга Любімова та інші.

В американському списку опинилися 18 осіб та десятки організацій, серед яких банки та різні промислові заводи. Санкції спрямовані на "обмеження військового потенціалу РФ, її доступ до постачань на полі бою та її економічний прибуток".

Раніше ми писали, що Генеральний прокурор США Меррік Гарленд дав дозвіл на першу передачу Україні конфіскованих активів російських олігархів.

  • Вас може зацікавити:

У США ухвалили рішення щодо російських активів: коли Україна отримає кошти

Давно час: в Україні конфіскували капітал іншого Путіна

Визнання Росії державою-терористом: чим відрізняються підходи ЄС та США