RU  UA

Світ має зупинити Китай зараз: в чому найбільша небезпека військової допомоги РФ від Пекіна

Наразі існує небезпека того, що Китай від обережних кроків підтримки РФ у війні з Україною може перейти до реальної військової допомоги країні-агресору.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політичний експерт Максим Джигун.

Читайте також: Росія таємно імпортувала з Китаю БПЛА на 100 млн доларів: дані розслідування

Політичний експерт вважає, що лідеру Китаю вигідно, щоб залишався – і у війні, і взагалі в геополітичних розстановках такий собі статус-кво, оскільки в середньостроковій перспективі Китай виграє від війни. У випадку ж, коли війна закінчиться не на користь РФ, для Сі Цзіньпіня з’являється багато проблем. І щоб цього не допустити, він вдається до обережних кроків (постачання Росії дронів, шоломів, бронежилетів) в контексті підтримки Росії.

"Це дуже небезпечний прецедент, бо він може перекваліфікуватися у військову допомогу. І якщо зараз світ не буде давати дуже чіткої однозначної відповіді Китаю про те, що це перетинання "червоних ліній", тоді така "повзуча" китайська стратегія може розширитися. Якщо Китай зі своєю шаленою військовою промисловістю почне давати Росії танки, зброю і подібні речі, тоді проблем виникне набагато більше", - вважає експерт.

Вас може зацікавити:

Візит Блінкена в Пекін і питання України: до чого домовились на переговорах

Китай запропонував Україні зупинити вогонь і віддати частину земель Росії - скандальна заява Li Hui

Зеленському треба бути обережним: як Китай поглинає Росію