RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У Росії знайшли заміну ПВК: у чому буде особливість "губернаторських армій"

У РФ і далі створюють позаармійські воєнізовані підрозділи. Після "недозаколоты" найманців ПВК "Вагнер", військові компанії створюватимуться державою в різних регіонах країни-окупанта.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: Лукашенко на зустрічі з Путіним натякнув на "похід" "вагнерівців" на Польщу

25 липня Держдума РФ прийняла поправки до закону Про військову службу, які, в тому числі вносять зміни до регулювання обігу зброї та дозволяють створення "федеральних армій". Відповідно до цієї поправки, у період мобілізації, воєнного стану та у воєнний час вищі посадові особи суб'єктів Росії за рішенням президента можуть створювати спеціалізовані державні унітарні підприємства.

Вони отримають стрілецьку зброю та патрони, носитимуть форму та отримають право носити бойову вогнепальну зброю. Фінансуватимуться вони переважно за рахунок бюджету країни.

Разом з тим, зазначається, що йдеться не про всі російські суб'єкти, а лише про тимчасово окуповані території України. Раніше в РФ боялися таких рішень, але з початку повномасштабної війни в Україні в РФ все частіше почалися то нальоти, рейди, то диверсії, то заколоти. У РФ не встигають реагувати на подібне, тому не виключено, що зростання кількості воєнізованих компаній на окупованих територіях стане "пілотним проєктом, а у разі успіху цю практику зможуть запровадити і в російських областях" .

Раніше ми також розповідали про те, як у РФ готуються до великої війни. Так, Держдума Російської Федерації ухвалила поправку про призовний вік термінової служби з 18 до 30 років.

Вас також може зацікавити:

Вболіваємо за обидві команди: у Білорусі відбулися перші сутички між "вагнерівцями" та прикордонниками

До Білорусі прибула чергова колона "вагнерівців": які сили найманців уже зібрано

Джордж Клуні закликав світ ліквідувати ПВК "Вагнер" та бізнес-імперію групи