RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В головному храмі Турину пропагують "русскій мір": як Папа Римський і церква "обробляють" італійців, фото

У мережі показали, як в одному з центральних храмів італійського Турина пропагують "русскій мір".

Фото оприлюднила Голова ГО "Ліга допомоги тваринам" Зоя Савченко у Facebook.

Читайте також: "Відкрий серця": Папа Римський на великодній службі згадав Україну та Росію

За її словами, у храмі розмістили монітор, де рядок, що біжить, розповідає іноземцям про головну святиню храму - плащаницю, в яку був обернутий Ісус Христос. Текст написаний двома мовами - італійською та російською.

"Хоча логічніше було б італійською та англійською, яку розуміють жителі всіх країн, але російська тут у пріоритеті. В Італії не заборонено комуністичну партію і вона відкрито рекламує себе", - написала вона.

Загалом активістка описала ситуацію в Італії, де Папа Римський, який вдруге публічно підтримав Росію, має на італійців дуже великий інформаційний вплив. Там немає жодної церкви українського патріархату, а є кілька українських церков, що підпорядковуються московському патріархату.

Уряд та церква дезорієнтують італійців, розповідаючи про те, що війну можна припинити, "лише за умови припинення передачі зброї Україні і тоді настане мир та спокій, і обидва народи, нарешті, знову примиряться". Листівки такого змісту можна побачити у різних містах, додає вона.

"Минулої осені (не пам'ятаю точно день), 25.02.23 р. і .05.23 р. по всіх великих і не дуже великих містах північної Італії (а може бути і по всій країні, але я знаю лише за північну частину) пройшли акції "проти війни" та "за єдність російського та українського пролетаріату". Ці акції кто-то організовує та фінансує", - написала вона.

Активістка пояснила, що Італія – парламентська республіка з президентською формою правління, керується коаліцією політпартій, які становлять більшість. Зараз там утворилася коаліція, що складається з трьох правих партій, що включає політичну структуру експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі – друга російського президента Володимира Путіна.

"Італійці не дуже знаються на світовій політиці, але вірять своєму президентові і, особливо, Папі Римському, тому те, що говорить Папа і президент, повторює вся країна", - пояснила вона.

Нагадаємо, раніше Папа Римський заявляв, що Ватикан веде секретну миротворчу місію для закінчення "конфлікту України та РФ".

  • Вас також може зацікавити:

Папу Римського терміново госпіталізували: що відомо про хворобу

Папа Римський закликав РФ відновити зернову угоду та назвав росіян "братами"

Папа Римський не стримав емоцій під час молитви за Україну: відео