RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

22 вересня

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Папа Римський втрапив у черговий скандал: росіяни кажуть, що вихваляв Катерину і велику Росію

Папа Римський Франциск знову потрапив у скандал - провів відеоміст з російськими студентами, вчасно якого він закликав їх "сіяти зерна примирення". На це в РФ заявили, що Франциск назвав "Росією країною великої людяності і закликав російську молодь пам'ятати про велич своєї держави".

Про це повідомляє Vatican News.

Читайте також: Папа Римський закликав РФ відновити зернову угоду та назвав росіян "братами"

У Санкт-Петербурзі відбулася зустріч католицької молоді, в якій взяли участь близько 400 осіб, на якій Папа Римський підкреслив, що "Божа любов призначена для всіх, і Церква - для всіх", закликавши юних росіян стати "сіячами примирення".

"Бажаю вам, молодим росіянам, покликання бути ремісниками світу серед стільких конфліктів, серед різних проявів поляризації, які є з усіх боків, які переслідують наш світ. Я заохочую вас бути сіячами, сіяти зерна примирення, маленькі зернятка, які цієї зими війни не проростуть у замерзлій землі, але розквітнуть навесні. Як я сказав у Лісабоні: майте відвагу замінити страхи мріями", - сказав Франциск.

У Росії по-своєму сприйняли те, що відбувається, і видали чергову пропагандистську єресь. Там зазначили, що перед благословенням Святіший Отець завершив зустріч наступними словами: "Ніколи не забувайте про спадщину. Ви спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії – великої, освіченої, країни великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої Матінки Росії, йдіть вперед з цим. І дякую вам. Дякую за ваш спосіб бути росіянами". Наголосимо, що Папа Франциск таких слів не казав.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край конфлікту між Росією та Україною.

На початку червня кардинал Маттео Дзуппі, як папський посланець з врегулювання агресії РФ проти України, побував у Києві і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Омбудсмен Дмитро Лубинець розповів представнику Ватикану про вбивства, зґвалтування та викрадення українських дітей військовими РФ. 28 червня Дзуппі прибув до Москви, де зустрівся з дитячою омбудсменкою Львовою-Бєловою, підозрюваною у масовому викраденні українських дітей. За словами підозрюваної, яка займається незаконною депортацією українських дітей, вона говорила з посланцем Папи про "гуманітарні питання, пов'язані з військовими діями та захистом прав дітей".

Також, Папа Франциск на початку серпня вимагав від Європи не допомагати Україні зброєю, бо це не креативно.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський вперше після початку повномасштабного вторгнення зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Вас також може зацікавити:

"Відкрийте серця": Папа Римський на великодній службі згадав Україну та Росію

Тарас Тополя показав "сувенір" Папі Римському після його слів про гуманізм росіян: фото

Папу Римського терміново госпіталізували: що відомо про хворобу