RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Село, де немає дверей, замків і злочинності: в чому секрет Шані Шінгнапур в Індії, відео

У індійському селі Шані Шингнапур, розташованому у Махараштрі, унікальна архітектура – його будинки не мають дверей. Історія цього села така ж унікальна, як і його архітектура.

Про унікальне село розповів Аncient origins.

Читайте також: Проливає світло на життя шахтарів Залізного віку: в Австрії знайшли реліквію, якій 2 тисячі років, фото

В основі "бездверної" традиції лежить віра в божество Шані, пов’язане з планетою Сатурн в індуїстській міфології. Згідно з легендою, після великої повені, яка пройшла через село багато століть тому, на поверхню вийшла велика чорна плита. Коли місцевий пастух торкнувся каменя загостреним жезлом, з нього почала сочитись кров. Тієї ж ночі Шані з'явився йому уві сні, заявивши, що плита була його ідолом. Божество наказало жителю села тримати плиту в селі, але без даху чи огорожі.

З того часу ідол залишається відкритим, символізуючи всеосяжну присутність божества Шані. Жителі села вірять, що всемогутній погляд Шані захищає їх від злих намірів, особливо від злодіїв.

У будинках, школах, комерційних будівлях і навіть у місцевому банку немає дверей і замків. Справа не в тому, що конструкції не мають дверних отворів – вони є, але вони залишаються відкритими, демонструючи інтер’єр без будь-яких бар’єрів.

Селяни вірять, що будь-яка людина зі злими намірами зіткнеться з гнівом божества Шані, що гарантує, що злочинності в цьому поселенні практично немає. Місцеві жителі стверджують, що в тих небагатьох випадках, коли траплялися крадіжки, божество швидко карало винних.

Нагадаємо, на Хортиці знайшли монету часів Римської імперії.

Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі у "чорного археолога" вилучили монети останнього єврейського царя: фото артефактів

Яким насправді був Тутанхамон: єгиптолог розкрила правду про фараона

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені