RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Проливає світло на життя шахтарів Залізного віку: в Австрії знайшли реліквію, якій 2 тисячі років, фото

Археологи під час розкопок на території соляної шахти в Австрії виявили дитяче шкіряне взуття, яке було зроблено близько 2000 років тому.

Про це пише тематичне видання Ancient Origins.

Розкопки на об'єкті призвели до чудового відкриття дитячого взуття, яке було виготовлене і носилося понад 2000 років тому.

Читайте також: Носили правителі та жерці майя: археологи показали фото незвичайної знахідки

Подібні відкриття, як пише видання, дають археологам рідкісну інформацію про життя стародавніх шахтарів часів Залізного віку. Професор доктор Томас Столлнер зазначив, що органічні матеріали зазвичай розкладаються з часом, але стан дитячого взуття є чудовим.

Вчені припускають, що артефакт 30-розміру добре зберігся завдяки солі. Вона дуже схожа до молекул води, тому, коли сіль вступає в контакт зі шкірою, вона вбирає вологу, ефективно зневоднюючи її.

"Хоча це дитяче взуття особливе, це не вперше, коли в соляній шахті виявляють стародавнє взуття, вік якого перевищує 2000 років. Все взуття напрочуд добре збереглося завдяки унікальним природним умовам соляних шахт, які запобігають гниття та розкладу органічних матеріалів, таких як шкіра. І всі вони дають цінну інформацію про взуття та повсякденне життя людей у регіоні в період Залізного віку” , - йдеться у матеріалі.

Крім дитячого взуття, археологи також натрапили на хутро від капюшона та шнурки, зроблені з льону. Якщо інтерпретувати ці предмети з урахуванням дизайну взуття, можна припустити, що вони були виготовлені та носилися у II столітті до нашої ери.

Раніше ми розповідали, що під Києвом знайшли поховання часів Середньовіччя.

Вас може зацікавити:

У Мексиці археологи розкопали скульптуру Атланта: як виглядає унікальна знахідка

У Перу виявили гробницю віком 3 тисячі років: знайдені артефакти проливають світло на життя стародавніх людей, фото

У підвалі стриптиз-клубу у Польщі знайшли єврейську ритуальну купальню, фото