RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Одна з найбільших країн світу може зникнути з карти: що відбувається

Індійський уряд під керівництвом Нарендри Моді планує ухвалити резолюцію щодо зміни офіційної назви Індії на "Бхарат". Це може статися під час спеціальної сесії парламенту 18-22 вересня 2023 року.

Про це інформує видання Times Now.

Читайте також: Зараз не ера війни: індійський прем'єр публічно посварив Путіна за вторгнення в Україну

Як зазначається, лідер Конгресу Джайрам Рамеш повідомив, що офіційні запрошення на вечерю G20 від президента були надіслані під іменем "Президент Бхарата" замість "Індії".

Кілька лідерів правлячої партії "Бхаратія джаната" (BJP), лідером якої є сам Моді, включаючи головного міністра Ассаму Хіманта Бісва Сарма, виступили на підтримку перейменування країни на Бхарат.

Зокрема, члени парламенту від BJP вважають, що назва "Індія" є символом "колоніального рабства", тому слово "має бути вилучене з Конституції".

"Британці змінили назву Бхарат на Індію. Відповідно до статті 1 Конституції зазначено: "Індія, тобто Бхарат". Наша країна була відома під назвою "Бхарат" протягом тисячоліть... це давня назва цієї країни, і вона міститься в стародавньому тексті на санскриті", - заявили партійці.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відмовився від щорічної зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним.

  • Вас також може зацікавити:

І вашим, і нашим: коли Індія відвернеться від путінської Росії

Не на боці Путіна: які сигнали Заходу щодо війни в Україні шле Індія

Удар, звідки не чекали: Індія ухвалила рішення щодо цін на нафту з Росії