RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Азербайджанські військові затримали главу Нагірного Карабаху: фото

Колишнього "держміністра" невизнаного Нагірного Карабаху, мільярдера Рубена Варданяна затримала влада Азербайджану при спробі залишити регіон. Він хотів виїхати до Вірменії на тлі масової евакуації з регіону.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Читайте також: У Нагірному Карабаху вибухнув склад з бензином: є загиблі та сотні поранених

Прикордонна служба Азербайджану опублікувала знімок із затриманням, заявивши, що Варданяна доставили до Баку у супроводі співробітників Сил швидкого реагування прикордонного відомства. На фото руки мільярдера заблюрили.

Пост із підтвердженням цієї інформації також з'явився на Telegram-каналі Варданяна від імені його дружини Вероніки Зонабенд. Вона написала, що її чоловіка заарештували і "взяла в полон" азербайджанська влада. Вона також пообіцяла зробити детальнішу заяву.

Азербайджанський телеграм-канал AZfront з посиланням на свої джерела в Лачині повідомив про те, що російський олігарх хотів виїхати до Вірменії пошарпаною машиною, аби не привертати до себе уваги.

Рубен Варданян народився в Єревані, він відомий інвестор та мільярдер. У 2023 році він відмовився від громадянства РФ і переїхав до Нагірного Карабу. "Державним міністром" невизнаного регіону він був з листопада 2022 року по лютий 2023-го.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що напередодні Азербайджан оголосив про початок "спеціальної військової операції" у Карабахському регіоні з метою роззброєння "Нагірно-Карабахської Республіки".

Вас також може зацікавити:

Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу із ОДКБ

Азербайджанська "СВО": чому Путін допоміг Баку ліквідувати Карабах

"Сочинська змова": як Росія зіграла роль щурів та зрадника вірменів