RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Іранські гіперзвукові ракети для Росії: коли Тегеран може почати постачання

Іран та РФ і можуть укласти угоду про продаж гіперзвукових ракет після закінчення терміну дії обмежень ООН на ракети 18 жовтня.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Іран почав випускати "турбошахеди": перші кадри з новим дроном

Повідомляється, що звіти української та ізраїльської розвідок говорять про те, що Росія планує придбати іранські балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, які мають радіус дії 300 кілометрів та більше.

У серпні міністр оборони РФ Сергій Шойгу відвідав іранський стенд на військовій виставці в Москві та оглянув різні іранські ракети, зокрема й вищезгадані.

На думку аналітиків, обговорення між міністром оборони РФ Сергієм Шойгу закінчення терміну дії ракетних обмежень Резолюції РБ ООН 2231 з міністром оборони Ірану бригадним генералом Мохаммадом Реза Аштіані може свідчити про підготовку до підписання угоди.

Fateh-110 - іранська мобільна одноступенева твердопаливна ракета класу "земля - земля", що випускається Іранською організацією аерокосмічної промисловості. Дальність польоту ракети заявлено як 300 км.

Zolfaghar - це іранська тактична балістична ракета, яка відноситься до сімейства Fateh-110 і є першою балістичною ракетою будь-якого типу, відкрито використаною Іраном в іноземному конфлікті. Заявлена дальність польоту ракети 700 км вважається експертами доведеною на підставі ракетного удару по Дейр-ез-Зору в 2017 році.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Кремль за допомогою Ірану до літа 2025 року збирається виготовити 6 тисяч дронів.

Вас може зацікавити:

Вдвічі потужніший за "Mohajer-6": Іран показав новий бойовий дрон, фото і відео

В обмін на дрони-камікадзе: ЗМІ дізналися, що РФ постачає Ірану

Стартує з автомобіля: як виглядає і на що здатний новий іранський дрон-камікадзе