RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Армія розслабилась: в Ізраїлі пояснили, чому прогавили підготовку ХАМАС до нападу

Ізраїльська розвідка вважала, що ХАМАСу зараз невигідна ескалація, оскільки за останні тижні мешканцям Гази дали більше дозволів на роботу в Ізраїлі, до Гази зайшов черговий транш катарських грошей тощо, тобто їхні поточні вимоги були задоволені, воювати вони зараз не будуть, а їх навчання були просто "сезонними".

Про це у коментарі ВВС заявив військовий експерт Давид Гендельман.

Читайте: Армія Ізраїлю завдає потужних ударів по цілях в Секторі Гази: фото і відео

За його словами, безпосередню підготовку до операції розвідка також не розкрила.

Тому він вважає, що армія "розслабилася", боєздатності на кордоні не було і ХАМАС досяг повної раптовості в нападі, і, відповідно, досяг несподіваних навіть для себе успіхів.

"Це в черговий раз демонструє, що оцінка намірів не повинна повністю замінювати оцінку можливостей, і що припасування гаданих дій противника під концепцію, що йому на нашу думку вигідно і невигідно, призводить до катастрофічних наслідків", - розповів Давид Гендельман.

Він зазначив, що на даний момент оголошена операція "Залізні мечі" концентрується на повній зачистці ізраїльських населених пунктів від бойовиків ХАМАСу, що ще залишилися там, і на авіаударах по Сектору Газа. Паралельно йде мобілізація резерву та стягування сухопутних сил до кордону у рамках підготовки до наземної операції.

У той же час велика кількість ізраїльських жертв і різке підняття "звичної" планки ескалації з боку ХАМАС вимагає більш потужної ізраїльської відповіді і підвищує ймовірність проведення наземної операції, на відміну від більшості минулих, чисто "авіаційних" раундів.

Давид Гендельман

"Питання великої кількості захоплених ізраїльтян у Газі в даному випадку діалектичне: з одного боку це теж підвищує ймовірність наземної операції, але одночасно це ускладнює її проведення, полонені можуть постраждати. Всі ці фактори будуть узяті до уваги урядом для подальшого розвитку операції "Залізні мечі" , - прокоментував ситуацію, що склалася, військовий експерт.

Нагадаємо, що Кремль та пропагандисти, які активно підтримують повномасштабне вторгнення ЗС РФ в Україну, зраділи нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

  • Читайте також:

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про терористів, які керують сектором Газа

Куди вдарили та прорвались в Ізраїлі бойовики ХАМАС: карти

Ізраїль почав операцію "Залізні мечі": всі подробиці про ракетні удари з сектору Газу і атаки ХАМАС