RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як почалась атака ХАМАС на Ізраїль: карта і відео

Бойовики ХАМАС з Сектору Газу узяли під свій контроль щонайменше сім ізраїльських громад на кордоні.

Про це пише "Апостроф".

Вперше з 1948 року палестинським силам вдалося захопити територію всередині демаркаційної лінії між Ізраїлем та його сусідами після Арабо-ізраїльської війни 1948−1949 років.

Читайте: Армія Ізраїлю завдає потужних ударів по цілях в Секторі Гази: фото і відео

Лідер військового крила ХАМАС Мохаммед Дейф оголосив, що вони розпочали нову військову операцію проти Ізраїлю під назвою Шторм Аль-Акса, у відповідь на напад ЦАХАЛ розпочала операцію "Залізні мечі".

Атаці бойовиків передував масований ракетний удар. Під обстріл потрапили Тель-Авів, Рішон ле-Ціон, Бат-Ям, Кір'ят-Гат, Нетівот, Кфар-Саба, Ашкелон, Беер-Шева та Рамат ха-Шарон.

Ракетні обстріли спричинили влучання у житлові будинки. Внаслідок ракетної атаки щонайменше 40 людей загинули, ще приблизно 750 отримали поранення.

За попередніми даними, бойовики захопили сім районів на півдні країни, серед них Сдерот, Нахаль Оз, Кфар-Аза, Маген, Суфа-Бегері.

Речник сил оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що терористи проникли на територію держави та досі присутні в декількох місцях.

Наразі терористи контролюють площу, яка більша за сам Сектор Газа, який має усього 360 км².

Наразі армія оборони Ізраїлю зосереджена на бойових діях у громадах навколо Гази, також триває масова мобілізація громадян - планується залучити десятки тисяч резервістів. До армійського резерву записався навіть колишній прем'єр-міністр Нафталі Беннет.

Нагадаємо, що Кремль та пропагандисти, які активно підтримують повномасштабне вторгнення ЗС РФ в Україну, зраділи нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

  • Читайте також:

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про терористів, які керують сектором Газа

Куди вдарили та прорвались в Ізраїлі бойовики ХАМАС: карти

Ізраїль почав операцію "Залізні мечі": всі подробиці про ракетні удари з сектору Газу і атаки ХАМАС