RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Ізраїль краще знає: в США зробили заяву щодо використання американської зброї

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів стверджують, що не збираються обмежувати використання американської зброї в Ізраїлі для боротьби з терористами радикального палестинського ісламістського воєнізованого угруповання ХАМАС.

Про це заявив очільник Міноборони США Ллойд Остін після зустрічі міністрів НАТО в Брюсселі, передає Timesofisrael.

Читайте також: Дітям відрубували голови: кадри з місця масового вбивства ізраїльтян бойовиками ХАМАС

"Ми не поставили жодних умов щодо надання цього обладнання. Це професійні військові, заохочувані професійним керівництвом, і сподіваємось і очікуємо, що вони будуть робити правильні речі під час переслідування своєї кампанії", – сказав він.

Окрім того, у Пентагоні повідомили, що напередодні, 11 жовтня, Ллойд Остін та ізраїльський міністр оборони Йоав Галлант провели чергову телефонну розмову з приводу війни в Секторі Гази. Дзвінок став четвертим з моменту атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Зазначається, що Галлант надав оновлені дані про операцію ЦАХАЛ у відповідь на вторгнення ХАМАСу. Своєю чергою, керівник Пентагону наголосив на зобов’язанні адміністрації президента США гарантувати, що Ізраїль має все необхідне для свого захисту та стримування інших учасників від спроби ескалації конфлікту.

Нагадаємо, терористи ХАМАС закликали всіх мусульман світу "влаштувати євреям справжній погром, у рамках джихаду" у п'ятницю, 13 жовтня.

  • Вас також може зацікавити:

"Ніби у фільмі жахів": очевидці розповіли про напад ХАМАСу під час фестивалю в Ізраїлі

Це лише перший етап війни: чого чекати на Близькому Сході і як це позначиться на Україні

Судний день №2: чому Ізраїль "проспав" напад ХАМАС і до чого тут Путін