RU  UA

Це лише перший етап війни: чого чекати на Близькому Сході і як це позначиться на Україні

Експерти прогнозують можливий фінал війни в Ізраїлі, який зачепить Іран, а також позначиться на російсько-українській війні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ізраїльський письменник, драматург та публіцист Марк Котлярський.

Читайте також: Бойовики з Лівану зайшли в Ізраїль: ЦАХАЛ відкрив вогонь у відповідь, відео

Він зауважив, що в Білому Домі очікують сьогодні-завтра масштабний наступ ізраїльських військ на Сектор Гази. Влада Ізраїлю планує знищити під корінь режим ХАМАС та "Ісламського джихаду", зокрема, військову інфраструктуру, правлячу верхівку та структури. Це спровокує чергову хвилю біженців, яка вирушить у країни Європи. Водночас, експерт вважає, що війна матиме кілька етапів, і це - лише перший.

"Я вам скажу більше, у мене є своя версія того, що відбувається: я думаю, це лише перший етап. Далі йде другий етап: на півночі Ізраїлю, на кордоні з Ліваном, окопалася "Хезболла", яка така ж маріонетка іранського режиму. І наступний етап – це провокації, які вже розпочалися. Америка вже попередила "Хезболлу" та уряд Лівану, що у випадку, якщо "Хезболла" спробує відкрити другий фронт, то Америка дуже жорстко відповість зі свого боку. Шостий американський флот уже наближається до берегів Лівану. І наступний етап - завдання ударів по "Хезболлі" американцями", - пояснив він.

При цьому на третьому етапі, у найближчі місяці, можливий американо-ізраїльський удар по Ірану. Тому не виключає, що події вплинуть на російсько-українську війну, оскільки це ослабить Іран, і, відповідно, Росію.

"Але, з іншого боку, якщо буде завдано удару по Ірану... Іран просто загрався, навіть не Іран, а іранський режим, щоб не узагальнювати. Адже не всі іранці виступають за війну, є іранська опозиція, є нормальні іранці, які виступають проти цього. Іранський режим загрався, недарма прізвисько президента Ірану Ібрагіма Райсі "тегеранський м'ясник" - у нього руки не те що по лікоть, по шию в крові. Тому Іран швидкими кроками йде до збагачення урану. Іран постачає безпілотники у великій кількості російській стороні. Іран субсидує численні іранські проксі на території Сирії і Іраку. Іран став тією віссю зла, яку треба викорінити. І якщо буде завдано удару по іранському режиму - це, безумовно, зіграє на руку Україні", - додав Марк Котлярський.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Війна в Ізраїлі закінчиться сильним ударом по союзнику Росії - ізраїльський публіцист Марк Котлярський

  • Вас також може зацікавити:

Сектор Гази у вогні: Ізраїль завдає ударів по ХАМАС

Звертаються як зі худобою: бойовики ХАМАС знущаються з дітей, відео

"Поділяємо ваш біль": вулиці Києва прикрасили прапорами Ізраїлю, фото