RU  UA

Планка знизилася: чому Північна Корея стала для Росії "братською"

Військові експерти пояснили, чому почали поглиблюватися відносини Російської Федерації з Північною Кореєю.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський військово-політичний експерт Юрій Федоров.

Читайте також: Росія отримала від КНДР 1000 контейнерів військового вантажу: що відомо

За його словами, Росія дедалі більше зближується з КНДР, оскільки відчуває свою слабкість. Президент РФ Володимир Путін мав зовсім інших партнерів та друзів. До нього в гості приїжджали лідери європейських країн, він зустрічався з президентом Сполучених Штатів. Він почував себе на коні, відчував себе вхожим у дуже вузьке коло світових лідерів. І при цьому вважав, що чим по-хамськи він поводитиметься, тим більше з ним рахуватимуться. До певного часу у нього це виходило, але не зараз. І тепер у нього в друзях цей горезвісний Кім Чен Ин, з яким гидують зустрічатися багато пристойних лідерів.

"Слабкість – слабкість Росії, слабкість путінського режиму. Ще п'ять-шість років тому Путін взагалі не звертав уваги на Кім Чен Іна і, я думаю, не дуже добре розумів, де знаходиться Пхеньян, і що Північна Корея може для Росії зробити", - зазначив він.

Нині ж єдиний, хто ще розмовляє з Путіним, хоч і дуже по-заступницьки, це вождь китайського народу Сі Цзіньпін та президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

"Вони з ним розмовляють. Не знаю, як вони до нього ставляться, - можливо, морщаться після цих розмов. Зниження планки відбулося. І тому спочатку Шойгу їде до Пхеньяна (міністр оборони Росії Сергій Шойгу, - Ред.), тепер Лавров (міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, - Ред.) їде до Пхеньяна, каже усілякі приємні слова про братерський народ – ну який братній народ! Радянський Союз озброював Північну Корею, допомагав іноді грошима, але вважати, що це братський народ – таких братів у Радянського Союзу було дуже багато, а зараз із братами погано стало", - додав Юрій Федоров.

Раніше ми писали, що в Росії подякували Китаю за безпілотники.

  • Вас також може зацікавити:

Росія отримує артилерію з КНДР: стали відомі деталі

Кремль збільшив витрати на війну: що запланувала РФ на 2024 рік

КНДР давно не воювала: що може отримати Путін від Кім Чен Ина