RU  UA

КНДР давно не воювала: що може отримати Путін від Кім Чен Ина

Російський диктатор Володимир Путін та його північнокорейський "колега" Кім Чен Ин зустрілися вперше за 4 роки, причому глава Кремля забоявся поїхати у Пхеньян, тому Верховний керівник Північної Кореї та Маршал КНДР приїхав у РФ сам.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів екс-співробітник КДБ та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов.

Читайте: Вагон-гараж, ательє і електростанція: як виглядає бронепотяг, на якому Кім Чен Ин приїхав в Росію

Причому, Кім не приїхав на економічний форум у Владивостоці, а зустрілися вони на Далекому Сході в Амурській області, на космодромі Восточний.

"Цей космодром - нещасливе місце для Путіна. Його будували на 10 років довше. Було вкрадено 15 мільярдів рублів, всі керівники будівельної організації були звільнені і ув’язнені", - нагадав колишній російський розвідник.

Він припускає, що скоріше за все, Кім Чен Ин сподівається роздобути у Путіна якісь секрети ядерних технологій, але про результати цієї зустрічі поки що не знає ніхто.

"Скоріше за все, деталі обговорювалися в кулуарах міністрами і радниками. Проте всі розуміють, що всі домовленості залежать від Китаю, васалами якого є обидві країни", - наголосив Сергій Жирнов.

У той же час Північна Корея може дати Росії снаряди радянських калібрів, а також, можливо, якесь спорядження. Але Кім навряд чи погодиться відправляти своїх військових до Росії, бо армія Кіму потрібна для його охорони. До того ж, Корейська народна армія фактично не воювала вже 70 років, а самі корейці через постійний голод фізично виснажені. Тому їхня боєготовність насправді викликає великі сумніви, - зауважив екс-розвідник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ для ударів по російських позиціях застосовує боєприпаси, зроблені в Північній Кореї.

  • Вас може зацікавити:

Готова до угоди з Путіним: Північна Корея може допомогти Москві у війні проти України

Кім Чен Ин вже в Росії: як КНДР підтримує війну Москви проти України

КНДР озброює Росію? США опублікували супутникові знімки