RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Росія отримала від КНДР 1000 контейнерів військового вантажу: що відомо

Росія отримала від Північної Кореї величезну кількість військової техніки та боєприпасів для війни в Україні. Загалом йдеться про поставку однієї тисячі контейнерів.

Таку інформацію озвучив ЗМІ координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США у Білому домі Джон Кірбі, передає The Hill.

Читайте також: Росія отримує артилерію з КНДР: стали відомі деталі

Радник із нацбезпеки зазначив, що частково через американські санкції та експортний контроль Москва відчайдушно шукала по всьому світу військову техніку.

США володіють інформацією про те, що КНДР постачала в РФ зброю для посилення військової спроможності російських окупантів на території України.

Так, Білий дім має дані про те, що Північна Корея відправила контейнери у період з 7 вересня по 1 жовтня між станцією Наджин (КНДР) і портом Дунай (РФ).

"За останні тижні Північна Корея надала Росії понад 1000 контейнерів військової техніки та боєприпасів", - поділився він отриманою інформацією.

Також адміністрація президента США опублікувала знімки, де показано переміщення військової техніки із КНДР в РФ.

Він зазначив, що США засуджують КНДР за надання Росії військової техніки. З огляду на це, Білий дім надалі стежитиме за ситуацією і продовжуватиме викривати подібні угоди з озброєнням.

"Це військове партнерство між КНДР і Росією, що розширюється, включно з будь-якою передачею технологій із Росії в КНДР, підриває регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження", - додав Джон Кірбі.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах не виключають ядерної війни з Росією та Китайською Народною Республікою.

  • Вас також може зацікавити:

Вагон-гараж, ательє та електростанція: як виглядає бронепоїзд, на якому Кім Чен Ин приїхав до Росії

КНДР давно не воювала: що може отримати Путін від Кім Чен Ина

Удар у спину Путіну: Китай заблокував постачання дронів до Росії