RU  UA

Блокада польського та словацького кордону: в ДПСУ розповіли про актуальну ситуацію

Через протести польських перевізників станом на 23 листопада на українсько-польському та українсько-словацькому кордоні, як і раніше, спостерігаються величезні пробки, а рух вантажівок дуже повільний.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби.

Варто зазначити, що на кордоні з Польщею заблоковано три пункти пропуску: Ягодин-Дорогуйськ, Краковець-Корчова, Рава-Руська-Хребенне.

За словами польських прикордонників, зараз на кордоні перебуває близько 2600 вантажних машин.

"Більша частина навпроти пункту Краковець - це там черга, яка знаходиться на території Польщі та у бік України. Також 800 вантажівок навпроти пункту Ягодин та 600 вантажівок - навпроти Рави-Руської", - розповів Демченко.

За його словами, за годину пропускають по кілька вантажівок, як у бік України, так і у бік Польщі. При цьому найбільш інтенсивний рух у бік Краківця. На решті пунктів – рух досить повільний.

Читайте також: Блокада кордону: Варшава та Київ домовилися про спільні дії

"Для порівняння, за добу через Ягодин пройшло близько 150 вантажівок в обидві сторони. До початку протесту польських далекобійників через цей пункт проходило за добу в районі 1200-1300 вантажівок. Близько 600 за добу раніше було через Раву-Руську та Краковець", - підкреслив речник Державної прикордонної служби.

Також пробки створюються і на пункті Шегені-Медика, куди перекинулася частина вантажного потоку через блокування інших пунктів. Там було в черзі 1400 вантажівок у напрямку України, які чекають на перетин кордону. Наразі ознак того, що польські протестувальники готові припинити блокаду кордону, немає.

Страйки спостерігаються і на словацькому кордоні. Наразі розблокували рух у пункті пропуску Ужгород, де за минулу добу обидві сторони кордон перетнули 350 вантажівок.

"Станом на сьогоднішній ранок черга з боку Словаччини для в'їзду в Україні становить близько 400 автомобілів", - резюмував Демченко.

Раніше ми писали, що Україна надіслала Польщі офіційну ноту з наполегливим проханням не допустити обмеження польськими перевізниками руху вантажівок через кордон.

  • Вас може зацікавити:

Поляки нахабніють: між Києвом та Варшавою розгоряється новий конфлікт

Блокада кордону з Польщею: у черзі помер водій-українець, відео

Поляки не знімуть блокаду кордону: стала відома причина