RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Іраку розкопали храм Олександра Македонського, який проголошував його божеством: фото

На півдні Іраку археологи розкопали храм, якому понад 4000 років - саме у ньому могли проголосити Олександра Македонського божеством.

Про це повідомляє "The Telegraph".

На думку британських дослідників, на місці розкопок колись був грецький храм, будівництво якого замовив 19 цар Македонії на честь стародавніх богів та заради надання собі божественного статусу. Виявлення срібної монети, відчеканеної приблизно 330 р. до н. е. військами Олександра, вказує на можливість того, що завойовник, ймовірно, відвідав храм після своєї перемоги над персами. Цей факт робить заснування храму одним з останніх подій у житті Олександра перед його смертю у віці 32 років.

Давнє шумерське місто Гірсу, ймовірно, населяли люди з 5000 року до нашої ери, причому до 3-го тисячоліття до нашої ери воно було священним для шумерів - першої цивілізації світу. Оскільки вважалося, що там живе бог-воїн Нінгірсу.

Читайте також: У Німеччині розкопали будівлю бронзового віку, яка може бути залою прийомів легендарного короля Гінца, фото

Про цивілізацію шумерів у світі дізналися у 19 столітті, коли Гірсу відкопали французи. Там було знайдено багато грецьких метаріалів.

Попри сильні пошкодження, завдані місту під час конфлікту у 20-му столітті та руйнівні розкопки, проведені французькими археологами у 19-му столітті, застосування технології дистанційного зондування вказує на існування більшого, раніше невідомого комплексу.

Восени 2022 року група дослідників виявила стіни та адміністративні записи величезного палацу та святилища, на місці якого пізніше був зведений грецький храм.

Команда, яка займається розкопками, вважає, що спочатку храм використовувався для проведення бенкетів, жертвоприношень тварин та інших заходів, присвячених Нінгірсу.

Раніше ми писали, що в Іспанії виявили старовинні прикраси з України на десятки мільйонів євро.

  • Вас може зацікавити:

У Португалії знайшли мечеть на місці давньоримського святилища – чим унікальна знахідка

В Іраку розкопали скульптуру ассирійського крилатого божества Ламасу: фото унікальної знахідки

В Єгипті знайшли розкішну гробницю першої жінки-фараона: знахідці близько 5 тисяч років