RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

Всі новини

Десятки загиблих і поранених: нові деталі стрілянини в університеті Праги, фото і відео

У результаті стрілянини у будівлі факультету мистецтв на площі Яна Палаха в центрі Праги загинуло 15 людей, разом з нападником.Також за оновленими даними відомо про 24 поранених.

Про це пише Seznamzpravy.cz.

Читайте також: В Брюсселі мігрант розстріляв цивільних: відео і всі деталі теракту

Начальник поліції Мартін Вондрашек повідомив, що щонайменше 15 людей загинули і 24 отримали поранення. Як зазначили в екстреній службі, цифри можуть змінитися.

За даними поліції, зараз вся будівля евакуйована. Правоохоронці збирають всіх, хто був у будівлі факультету. Також закликають всіх, хто ховався від стрілка у прилеглих будівлях, телефонувати на гарячу лінію, щоб їх забрали поліцейські.

Також є інформація, що в будівлі чи поблизу неї може бути бомба. Тому на місці працюють піротехніки.

"Поліція перекрила всю площу Яна Палаха та прилеглу територію. Рух від площі перекрили. По всій набережній стоять машини інтегрованої рятувальної системи, також прибула спеціальна рятувальна машина Fénix, лікарні Праги готові до прибуття постраждалих", - зазначає видання.

Перша інформація про смертельну стрілянину з'явилася після 15:00 21 грудня. Вона сталася в університеті у центрі Праги. Там розташований філософський факультет Карлового університету.

Студенти та викладачі втікали від нападника, рятуючись на даху та карнизах вікон будівлі. Одна з дівчат не втрималась та загинула. Стрілок також дістався даху будівлі.

Як повідомило джерело Seznam Zpráv з факультету мистецтв, викладачам і студентам наказали залишатися на місцях, зачинитися в кабінетах, забарикадуватися та загасити вогонь. Факультет мистецтв розіслав попередження, що стрілець пересувався на четвертому поверсі будівлі, де, зокрема, розташовані юридичний відділ, деканат, кафедра стипендій і музичних наук. Нападник намагався увірватися у приміщення.

"Ми забарикадувалися в кабінеті, але абсолютно не уявляємо, що відбувається. У нас був семінар, раптом тут хтось сказав, що в будівлі хтось зі зброєю, ми забарикадувалися і чекаємо. Було чути постріл. Поліція про нас знає, ми повинні чекати тут", - розповів один зі студентів з корпусу.

Згодом поліція повідомила, що терориста на ім'я Давид Козак ліквідовано. Деякі ЗМІ пишуть, що він наклав на себе руки, коли прибули правоохоронці.

Раніше ми розповідали про те, що у Сумах чоловік стріляв з вікна багатоквартирного будинку.

  • Вас також може зацікавити:

Аеропорт Гамбурга паралізував озброєний чоловік: у заручниках його 4-річна донька, фото і подробиці

У США учень відкрив стрілянину в школі: загинули десятки людей, фото вбивці

У Росії мобілізовані, що повернулися з війни, відкрили стрілянину на вулиці