RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Є два варіанти: в США озвучили "плани Б" для допомоги Україні

Якщо новий пакет допомоги для України, який Конгрес США має схвалити уже в січні, не підтримають, є ще два запасних варіанти. Зокрема, це голосування без процедури розгляду комітетів або користування законопроєктом "про чисте фінансування".

Про це заявив представник Демократичної партії Майк Квіглі під час інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, у разі "провалу" голосування, доведеться шукати "процедурні методи".

"Знову ж таки, наше рішення про допомогу Києву дає сигнал як ворогам, так і друзям по НАТО. І я дуже стурбований, що якщо ми затягнемо з допомогою Україні, багато наших союзників зроблять те саме", — сказав Квіглі.

Читайте також: План "Б": у Зеленського розповіли, що чекає на Україну за відсутності фінансової допомоги Заходу

Він також наголосив на можливості переходу до, так званого, плану "Б" у разі повторного провалу під час голосування - можна спробувати "звільнити" законопроєкт, який має асигнування для нашої країни. Відповідна петиція дозволить винести документ на голосування, звільнивши від розгляду комітетів.

"Також є законопроєкти "про чисте фінансування", що фінансують Україну. Я б наполягав на цьому як на процедурній альтернативі. Я б наполягав на інших заходах, які б забезпечили певну суму на три-чотири місяці. Це жахливий "план Б", він далеко не такий гарний, як перший. Але дуже важливо уникнути прогалин у наданні допомоги", - резюмував Квіглі.

Раніше ми писали, що президент Джо Байден переконаний, що відмова від надання допомоги Україні, яка бореться з російською агресією, є абсолютною помилкою та загрозою безпеці США.

  • Вас також може зацікавити:

Проллється багато крові американців: у Байдена описали наслідки припинення підтримки України

"Відкритий для компромісу": Байден готовий до поступок заради допомоги Україні

Україна передала США список "зброї перемоги" над РФ: що потрібно армії