RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Дід Мороз" крокує по Росії: ще в кількох містах люди сидять без опалення

Жителі низки російських населених пунктів вже декілька днів не мають опалення у морозну погоду. Зокрема, після новорічних свят, відключили багато будинків у Підмосков'ї, а днями проблеми виникли і в Калузі.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на російські пабліки та медіа.

Читайте також: Країна банкрутів: чи врятує Кремль курс рубля

Як пише Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ", у підмосковній Апрєлівці сталась аварія на котельні, ремонт триває вже доволі довго, однак коли увімкнуть тепло - невідомо.

"Мерзнем із грудня, коли почалися перебої з опаленням. Після новорічних свят, відключили вже майже всі будинки. При спробах запустити опалення - лопалися труби, заливало під'їзди. Зараз триває ремонт котельні, коли він закінчиться - невідомо. Дев'ять днів усім було плювати на замерзле місто і з'явився голова міста саме після свят", - розповіли жителі населеного пункту.

За повідомленням Telegram-каналу "Astra", жителі підмосковних Химок залишилися без опалення та гарячої води через аварію на котельні. Йдеться про 215 багатоквартирних будинків, а також 17 дитячих садків, вісім шкіл, чотири поліклініки та лікарню. На тлі чергового вимкнення місцеві жителі записали звернення до президента Володимира Путіна.

У підмосковному Міненерго пообіцяли оперативно "усунути наслідки аварії".

Водночас Telegram-канал "Підйом" пише, що влада спростувала відключення будинків від опалення в Нових Химках через аварію в котельні. В адміністрації заявили журналістам, що йдеться про "зниження параметрів" у 200 будинках.

До цього медіа повідомили, що через пошкодження магістральним трубопроводом зупинилася котельня на Нагірному шосе. Після чого частково у Нових Химках обмежили подачу опалення та гарячої води.

"Там не зовсім відключення. У ТСК Мосенерго нам кажуть, що це зниження параметрів. Відбулася тимчасова зупинка теплової станції через пошкодження на магістральному трубопроводі. Цей витік зараз усувають. До 19:00 "ТСК Мосенерго" обіцяє все відновити", - пише паблік.

За інформацією видання Kaluga.bezformata, 9 січня у Калузі також виникли проблеми з опаленням у будинках на двох вулицях. Там почали проводити ремонтні роботи. Також повідомляється, що подекуди відсутня електрика і через це не працює одна з котелень.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в деяких російських містах у магазинах спостерігається дефіцит продуктів.

  • Вас також може зацікавити:

Щастя не в рупіях: чи має Росія гроші на війну з Україною

В РФ вже розуміють, що стали придатком: як Китай зміг зібрати вершки з антиросійських санкцій

Ранок почався не з кави: в Таганрозі після вибухів в небо підняли гелікоптери, фото