RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Ліквідація іранських та російських військових радників в Сирії: фото, відео та всі дані про удар

В результаті авіаудару Ізраїлю по житловому будинку в Сирії загинуло п'ятеро радників Корпусу вартових Ісламської революції.

Про це повідомляє телеканал Al Jazeera, посилаючись на власне джерело в Корпусі вартових Ісламської революції.

Читайте також: Російська нафта під ударом: нові подробиці атаки на порт Усть-Луги в Росії

Удар було завдано по розвідувальному підрозділу КВІР. Повідомляється, що у будівлі перебував високопоставлений чиновник розвідки у Сирії та його помічники.

У своїй заяві КВІР заявив, що в результаті авіаудару ізраїльських винищувачів було вбито "декілька сирійських військових і чотирьох військових радників".

Будівля розташована в одному з найбезпечніших районів Дамаска, за 10 метрів від охоронної компанії, контрольованої Махером Асадом, і тісно співпрацює з Корпусом вартових іранської ісламської революції. Вона також знаходиться менш ніж в 1 км від ключової сирійської авіабази та розвідувального управління.

За інформацією іранських мас-медіа, атака, ймовірно, була здійснена чотирма ракетами, які повністю зруйнували чотириповерхову будівлю.

Ізраїль поки що не коментував подію.

Як ми повідомляли, внаслідок удару Ізраїлю по Сирії, ймовірно, загинули шестеро російських військових радників. Один із загиблих - можливо, генерал. Також загинули двоє полковників.



Раніше ми повідомляли, що 12 січня біля Ємену хусіти помилково випустили одну з ракет у бік танкера з російською нафтою під час атаки.

  • Вас також може зацікавити:

Іран атакував США в Іраку: знищено консульство, відео

Використовували ракети "Томагавк": США завдали нового удару по хуситах у Ємені

США та Британія завдали ударів по Ємену: у країні почалися масові протести