RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Британія закрила одну з двох програм для українських біженців: потрапити в країну стане важче

19 лютого о 15:00 уряд Великої Британії закрив Програму допомоги сім’ям з України – Ukraine Family Scheme.

Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду.

Читайте також: Грошова допомога українцям від Норвегії: хто і як може отримати 3600 грн

Ukraine Family Scheme була однією з програм легального в’їзду та проживання українців. У рамках цієї Програми громадяни України могли приєднатися до членів своєї родини або продовжити термін перебування у Великій Британії. Проте заяви за цією схемою більше не приймаються.

Наголошується, що ті, хто отримав дозвіл за Програмою допомоги сім’ям з України, можуть жити, працювати та навчатися у Великій Британії, а також отримувати доступ до державної грошової допомоги протягом 3 років.

Спонсорська схема "Дім для українців"

У зв’язку із закриттям Ukraine Family Scheme громадянам України пропонують подаватися на іншу британську програму Homes for Ukraine (Дім для українців).

Ті українці, які мають намір приєднатися до членів сім’ї, які є постійними резидентами Великобританії і можуть надати вам житло, мають можливість подати заяву за Спонсорською схемою «Дім для українців». В межах Програми британці приймають в себе українців в обмін на підтримку від держави.

Схема продовження перебування для українців

Схема Ukraine Extension Scheme буде чинна до 16 травня 2024 року. Тож українці ще мають можливість подати заяву за цією схемою, проте за однією з нижченаведених умов:

  • є дозвіл на перебування у Великій Британії у період з 18 березня 2022 року до 16 листопада 2023 року, але не обов’язково, щоб воно охоплювало весь цей період;
  • раніше був дозвіл на перебування у Великій Британії, строк дії якого закінчився 1 січня 2022 року або після цієї дати.

Українці можуть подати заяву на свою дитину, яка народилася у Великій Британії після 18 березня 2022 року, за Схемою подовження перебування для українців, якщо відповідаєте одній з цих умов:

  • є дозвіл на перебування у Великій Британії, наданий за однією з українських схем (включно з Програмою допомоги сім’ям з України);
  • відповідаєте критеріям Схеми продовження перебування для українців.

За умовами цієї схеми вам не потрібний спонсор у Великій Британії.

Після 16 травня 2024 року Схема продовження перебування для українців залишатиметься відкритою лише для дітей, які народилися у Великій Британії.

Схема продовження дозволу для українців

Якщо особа вже мала дозвіл на перебування у Великій Британії, наданий за однією з українських схем, вона може подати заяву на продовження дозволу додатково на 18 місяців за новою Схемою продовження дозволу для українців.

Подати заяву можна за 3 місяці до закінчення терміну дії наявної візи. Британський уряд обіцяє надати додаткову інформацію про нову схему найближчим часом.

Раніше ми також повідомляли, що країни Європи переглянуть правила надання допомоги українцям за кордоном у 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки українці щодня витрачають за кордоном: озвучена неймовірна сума

Треба це знати, щоб не втратити допомогу: як перевіряють місця проживання ВПО

Як біженці з України живуть в одній з країн Скандинавії: волонтер розповів правду