RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Наслідки відчують не тільки у Європі: в ЦРУ дали прогноз у разі зменшення американської допомоги Україні

Директор ЦРУ Вільям Бернс та голова національної розвідки США Авріл Хейнс поділилися своїми побоюваннями під час публічних слухань у Конгресі у понеділок, 11 березня.

Про це повідомляє The New York Times.

Зокрема, було зроблено тривожне попередження про наслідки, які можуть виникнути у разі зменшення або припинення військової допомоги Україні з боку США.

Читайте також: Байден виступив у Конгресі: що сказав про Україну і війну

Без додаткової допомоги Україна зіткнеться з ризиком постійних територіальних втрат, що матиме серйозні наслідки не лише для Європи, а й Тихоокеанського регіону. Бернс наголосив, що припинення підтримки України підірве довіру союзників і підштовхне керівництво Китаю до більш агресивних дій.

"Якщо буде видно, що ми відмовляємося від підтримки України, це не лише посіє сумніви наших союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні, а й підігріє амбіції китайського керівництва у різних ситуаціях", – сказав Вільям Бернс.

Глава національної розвідки США Авріл Хейнс звернула увагу на посилення військово-промислового комплексу Росії, зростання виробництва боєприпасів та закупівлю зброї у Північній Кореї та Ірані. Вона зазначила, що це створює труднощі для України щодо підтримки її позицій у боротьбі з російськими військами.

Обидва директори наголосили на необхідності надання додаткової допомоги Україні у 2024 році, щоб уникнути подальших територіальних втрат та серйозних історичних помилок з боку США.

"Без додаткової допомоги у 2024 році ми побачимо ще більше "Авдіївок". І це, як мені здається, буде величезною та історичною помилкою для Сполучених Штатів", - заявив Бернс.

Раніше ми повідомляли про те, що у Білому домі прокоментували відправку військ до України.

  • Вас може зацікавити:

В американському Конгресі переходять до плану Б: Джонсону готують "сюрприз"

"Путін сіє хаос": Байден звернувся до Конгресу щодо допомоги Україні

Зважують "за і проти": у Байдена думають залучити $200 млн допомоги Україні