RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Байден виступив у Конгресі: що сказав про Україну і війну

У ніч на п'ятницю, 8 березня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів виступ у Конгресі США, в рамках якого він заявив, що питання підтримки України, як і раніше, стоять на першому місці й це на сьогодні головна теза.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Лідер США почав свій виступ з того, що порівняв Путіна з Гітлером і провів аналогію з початком 1940-х років, коли німецький диктатор починав підкорювати Європу

Читайте також: Чинник Джонсона: чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні

Допомога Україні

Байден заявив, що американські військові не воюють в Україні, і це принципова позиція його країни. З його погляду в такій допомозі немає необхідності, оскільки все, що потрібно українській стороні, це лише зброя, всього іншого вона доб'ється сама

"Якщо хтось у цій залі думає, що путін зупиниться в Україні, запевняю вас, він цього не зробить. Але Україна може зупинити путіна, якщо ми підтримаємо Україну і надамо зброю, необхідну їй для захисту. Це все, що просить Україна, - сказав президент США, - вони не просять американських солдатів...зараз допомога Україні блокується тими, хто хоче, щоб ми відійшли від світового лідерства".

НАТО сильніше, ніж будь-коли

За словами американського лідера, Північноатлантичний альянс є найпотужнішим військово-політичним союзом у світовій історії й сьогодні сильний як ніколи.

Конкуренція з Китаєм

Голова Білого дому назвав досягнення падіння дефіциту торговельного балансу з піднебесною до найнижчого рівня за останні десять років. Також прогресом з його погляду є спроби США обмежити використання Пекіном передових американських технологій та відстояти стабільність у Тайванській протоці.

Військовий конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС

Глава США попередив Ізраїль, що він "також має зробити свій внесок" у врегулювання ситуації та пообіцяв працювати над тим, щоб повернути кожного заручника додому.

Економіка у США

Байден заявив, що американську економіку вдається відновити й відбувається це досить швидкими темпами, а коронавірус та пандемія не контролюють життя громадян завдяки вакцинації

Також американський лідер залишив чіткий меседж російському диктатору і заявив, що його держава не схилить голову перед російською агресією.

"Ми повинні протистояти Путіну. Надішліть мені двопартійний законопроект про національну безпеку. Історія спостерігає. Якщо Сполучені Штати підуть зараз, це поставить Україну під загрозу. Європу - під загрозу. Вільний світ - під загрозу, підбадьорюючи інших, які хочуть завдати нам шкоди. Моє послання президенту Путіну просте. Ми не підемо. Ми не кланятимемося. Я не кланятимуся", — заявив він.

Нагадаємо, раніше Джонсона закликали розблокувати $60 млрд для України.

  • Вас також може зацікавити:

Шатдаун "відкладається"? Байден підписав важливий закон

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Гроші будуть, але в пакеті: чи отримає Україна доходи від заморожених активів РФ