RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

"Путін сіє хаос": Байден звернувся до Конгресу щодо допомоги Україні

В ніч на п’ятницю 8 березня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів виступ в Конгресі США. Він виступив з промовою "Про стан справ у країні", наголосивши зокрема на особливій важливості підтримки законопроєкту, що передбачає міжнародну допомогу Україні на понад $60 млрд, який Конгрес блокує в питанні прийняття.

На цьому наголосив глава США під час звернення до Конгресу США з промовою "Про стан справ у країні".

Читайте також: Чинник Джонсона: чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні

Він наголосив на тому, що має на меті пробудити Конгрес:

"Тепер перед нами постав безпрецедентний момент в історії країни. І так, я маю на меті сьогодні пробудити Конгрес та попередити американський народ, що зараз також настав надзвичайний момент".

Байден вказав, що свобода та демократія зазнали нападу як всередині США, так і за кордоном. Він підкреслив, що Путін не зупиниться:

"Російський лідер Путін йде маршем, він вторгся в Україну та сіє хаос по всій Європі, а також за її межами. Якщо хтось у цій залі думає, що Путін зупиниться на Україні, я вас запевняю, що так не буде".

Відтак він зауважив на активнішій допомозі Україні в боротьбі з ворогом:

"Україна може зупинити Путіна, якщо ми стоятимемо разом з нею та забезпечимо її зброєю, яку вона потребує, щоби захистити себе".

При цьому глава Американської держави наголосив, що Україна не просить ввести на допомогу на фронті американські війська, проте потребує зброї для захисту:

Разом з цим він зауважив на тому, що наразі представники Конгресу затримують цю допомогу. Мова йде про законопроєкт з надання Україні понад $60 млрд. Він процитував слова свого попередника – Дональда Трампа:

"Зараз же мій попередник, колишній президент-республіканець, каже Путіну: "Роби, що хочеш". Це – цитата, яку експрезидент насправді висловив, схилившись перед російським лідером. Я вважаю, що це обурливо, це небезпечно і неприйнятно".

Проте президент США додав, що не поступиться російській агресії Путіна, який прагне зруйнувати світовий порядок. Тут він вказав наступне:

"Моє послання президенту Путіну, якого я знаю давно, є простим: ми не поступимося. Ми не схилятимемося, я не схилятимуся".

Вказавши на це Байден ще раз звернувся до Конгресу, зауваживши на спільному протистоянні Путіну:

"Я заявляю це Конгресу, ми повинні протистояти Путіну", – сказав глава держави, попросивши надіслати йому на підпис двопартійний законопроєкт з фінансуванням потреб нацбезпеки країн, зокрема і України.

Нагадаємо, раніше Джонсона закликали розблокувати $60 млрд для України.

  • Вас також може зацікавити:

Шатдаун "відкладається"? Байден підписав важливий закон

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Гроші будуть, але в пакеті: чи отримає Україна доходи від заморожених активів РФ