RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Росії раптово помер віце-президент "Лукойла": міг загинути при атаці дронів на НПЗ

У Росії після атаки дронів по нафтопереробному заводу повідомили про смерть віце-президента "Лукойла" Віталія Робертуса.

Про це інформують російські пропагандистські ЗМІ.

Читайте також: Росія постала перед серйозним вибором: до чого призвели влучні удари дронами по НПЗ

"Віце-президент "Лукойлу" Віталій Робертус помер на 54-му році життя", - пишуть медіа, посилаючись на повідомлення компанії.

Інформація про смерть надійшла після повідомлення про атаку дронів по "Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез" у Нижньогородській області. Чи пов'язана вона з обстрілом - наразі невідомо. У компанії не уточнили причини смерті посадовця.

Як пише РБК-Україна, посилаючись на співрозмовників в українських спецслужбах, віце-президент компанії "Лукойл" Віталій Робертус міг загинути під час вибухів на НПЗ в РФ.

Як повідомлялося, унаслідок удару БПЛА 12 березня по нафтобазі "Лукойл" під Нижнім Новгородом спалахнула установка з перегонки нафти, а також ключове обладнання для НПЗ. На завод припадає 5% від переробки російської нафти.

Також ми писали, що 13 березня, практично всі пожежні розрахунки російської Рязані та Рязанської області були задіяні у гасінні пожежі на нафтозаводі "Рязаннеф'єпподукт", який був атакований українськими БПЛА.

  • Вас також може зацікавити:

Санкції українською: чи зупинять Кремль палаючі НПЗ

Порт особливого призначення: чому вибухи в Усть-Лузі стали катастрофою для Кремля

Прямо в "десятку": дрон знищив найважливішу установку нафтобази під Нижнім Новгородом, фото і відео