RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Атака БПЛА в Придністров'ї: в ISW назвали причетного і мету удару

Приліт невідомого БПЛА по військовій частині у Придністров'ї є спробою РФ дестабілізувати ситуацію в Молдові. Український центр протидії дезінформації звинуватив Росію в проведенні удару з метою маніпулювання інформаційним простором.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Чи розігруватиме Кремль "придністровську карту": в ISW дали прогноз

Повідомлялося, що безпілотник збив гелікоптер на території військової частини в Придністров'ї. В невизнаній республіці опублікували відеозапис моменту удару безпілотника та стверджували, що безпілотник вилетів з боку Одеської області.

Колишній голова парламенту Придністров'я Олександр Щерба заявив, що удар має "український слід". Молдовське ж Бюро реінтеграції заявило, що удар був частиною ворожої інформаційної операції, спрямованої проти Молдови.

"На момент написання цієї статті ні придністровська, ні російська влада не звинуватили українські сили у здійсненні удару, але можуть зробити це в майбутньому", - зазначають аналітики ISW.

Український центр протидії дезінформації звинуватив Росію в проведенні удару з метою маніпулювання інформаційним простором. Речник ГУР України Андрій Юсов назвав ситуацію російською провокацією.

"ISW не може самостійно перевірити деталі одиночного удару безпілотника в Придністров'ї або ідентифікувати відповідальних осіб, але малоймовірно, що удар був здійснений українськими силами, враховуючи обмеженість засобів, що використовувалися під час удару, і незначну ціль. Українські офіційні особи також нещодавно заявили, що Придністров'я не становить військової загрози для України", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, українська розвідка відреагувала на "з'їзд" у Придністров'ї.

  • Вас може зацікавити:

Придністров­ський безлад: хто розхитує ситуацію в Молдові

Битва за Молдову: здавалося б, до чого тут Україна

Придністров'я офіційно звернулося до Росії: молдовські сепаратисти хочуть "захисту", фото