RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Придністров'я офіційно звернулося до Росії: молдовські сепаратисти хочуть "захисту", фото

Депутати так званої "Придністровської молдавської республіки" звернулися до Ради Федерації та державної думи Росії з проханням про захист в умовах "посилення тиску Молдови".

Про це повідомляє молдавське видання Newsmaker.

Читайте також: Чи може Росія атакувати з Придністров'я зараз: прогноз дипломата

Зазначається, що місцеві депутати звернулися до ОБСЄ, СНД, Європейського парламенту, міжнародного комітету Червоного Хреста та до генсека ООН із закликом "вплинути на керівництво Молдови для повернення до адекватного діалогу та припинити порушення прав і свобод мешканців Придністров'я".

У заяві місцеві депутати зазначили, що Молдова розв'язала проти невизнаної ПМР "економічну війну", а також звинуватили Кишинів у тому, що він навмисне блокує переговори з Тирасполем. Зазначимо, що з початку 2024 року Кишинів скасував митні пільги для придністровських підприємців. Це викликало гостру реакцію Тирасполя. Красносільський назвав мито "середньовічною даниною", влада регіону організовувала в Тирасполі протести проти дій Кишинева.

Український журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив фото "декларації" та зазначив, що звернутися з прямим проханням з приводу "приєднання" до Росії сепаратисти побоялись.

"Придністров'я" все ж таки звернулося до Росії з проханням допомоги у зв'язку з "економічною блокадою" з боку Молдови, - декларація, яка розповсюджується росЗМІ. Якщо документ не фейковий, то це означає, що звернутися з прямим проханням щодо «приєднання» до Росії злякалися. Вирішили, ймовірно, діяти поступово”, - написав Цаплієнко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на складах у тимчасово окупованому Придністров'ї алишилося 18 тисяч тонн боєприпасів часів СРСР.

  • Вас також може зацікавити:

Молдову чекає український сценарій: експерт розповів, навіщо РФ потрібні провокації у Придністров'ї

Солдати РФ влаштували різанину з військовими Придністров'я: стали відомі деталі

У НАТО оцінили ризики можливого наступу Росії з Придністров'я