RU  UA

Грузія за крок до ухвалення закону про "іноагентів": які наслідки загрожують країні

Ухвалення закону про "іноагентів" у Грузії загрожує стати на заваді подальшій євроінтеграції країни. Статус кандидата на членство в ЄС можуть відкликати.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла головна редакторка видання SOVA.NEWS (Тбілісі) Марта Ардашелія.

Читайте також: Чому протести в Грузії важливі для Путіна: думка експерта

За її словами, сьогодні, швидше за все, і про це вже вчора відкрито говорила правляча партія, закон про "іноагентів", який називається "Про прозорість іноземного впливу", ухвалять у першому слуханні.

При цьому Європейський союз не перестає говорити про те, що це проблема для всієї Грузії, для її інтеграції до структур.

"Більше того, місцеві експерти говорять про те, що Євросоюз може бути ще рішучішим і відкликати статус кандидата на членство в ЄС", - наголосила журналістка.

Щодо президента, то в Грузії його влада номінальна – це парламентська республіка, тому рішення ухвалюється парламентом і прем'єр-міністром затверджується.

Хоч президент має право накласти вето на закон, який буде прийнятий або, принаймні, планується ухвалити, і, швидше за все, він так і вчинить. Однак це буде таким символічним жестом, оскільки правляча партія, яка має просту більшість у парламенті, процедурно може подолати вето та "продавити" цей закон, додала Марта Ардашелія.

Раніше ми писали, що у Тбілісі під час протестів проти "іноагентського" закону спалахнули сутички.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль заробляє очки: дипломат пояснив, навіщо Росія розхитує ситуацію на Балканах

"Друг" Путіна здивував заявами про війну в Україні та належність Криму

"Ні російському закону": відео протестів у Грузії 8 березня