RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Польща змінить правила прихистку для деяких українців: кого стосується

Уряд Польщі планує розробити та ухвалити новий закон щодо тимчасового захисту українських громадян, які проживають у Польщі, з огляду на рішення влади України припинити надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку (25-60 років).

Про це повідомив міністр внутрішніх справ та адміністрації Марцін Кервінський для TVN24.

Читайте також: "Складне питання": в США відповіли, чи допоможуть Україні в поверненні військовозобов’язаних

Голова МВС відповів, що чекає, зокрема, українських студентів, які можуть мати труднощі з формальностями, пов’язаними з перебуванням у Польщі.

За його словами, усі рішення щодо громадян України, які проживають у Польщі, вносяться до спеціального акту. Недавно дію цього закону продовжили до 30 червня, а за кілька днів мають намір подати нову редакцію закону, яка врегулює всі ці питання.

Очільник МВС уточнив, що рішення щодо поточної ситуації розроблятиме заступник міністра Мацей Дущик. Також зазначив, що Польща не ділиться інформацією про біженців, які перебувають у Польщі "також з українською стороною".

Раніше близько 300 українців безуспішно намагалися забрати паспорти в одному з пунктів у Варшаві, адже його працівники пункту припинили роботу.

Згодом стало відомо, що це було рішення центральної влади України щодо припинення консульських послуг для чоловіків призовного віку з метою змусити їх повернутися в країну і воювати на фронті.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що уряд змінив правила одержання паспорта громадянина України для військовозобов'язаних чоловіків за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

Чи депортують військовозобов'язаних українців з Німеччини: в Берліні виступили з заявою

Українцям за кордоном обмежили права: в Раді вимагають пояснень, юристи критикують рішення

Зміни для українців за кордоном: як оновити дані у ТЦК і що вимагатимуть у юнаків