RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Сі Цзіньпін зустрівся з Путіним: головні заяви за підсумками переговорів

Під час візиту до Пекіна глави Кремля Володимира Путіна, президент Китаю Сі Цзіньпін дав зрозуміти, що зв'язки між двома країнами залишаються міцними та чесними.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Україна може розпочати переговори з Росією: Кулеба назвав головну умову

Сі Цзіньпін зазначив, що його нація "готова працювати з Росією як з хорошим сусідом, другом і партнером із взаємною довірою". Він додав, що готовий "зміцнювати дружбу між двома народами для майбутніх поколінь".

Путін зазначив, що співпраця Росії та Китаю "є одним з головних стабілізуючих факторів на міжнародній арені".

"Разом ми підтримуємо принципи справедливості та демократичного світового порядку, що відображає багатополярні реалії та порядок у світі, заснований на міжнародному праві", - сказав Путін.

Зазначається, що останніми тижнями США посилили попередження китайських банків та експортерів про наслідки, якщо вони допоможуть зміцнити військовий потенціал Росії.

У грудні Міністерство фінансів США оголосило, що накладе вторинні санкції на банки, які сприяють угодам, у рамках яких Росія закуповує напівпровідники, шарикопідшипники та інше обладнання, необхідне для її збройних сил, навіть якщо вони не знають, що це роблять.

Попри зростання економічних зв'язків, експорт Китаю до Росії у квітні знизився на 13% порівняно з роком раніше, що є другим місяцем поспіль щорічного зниження, згідно з даними китайської митниці. Російські ЗМІ повідомили, що китайські банки наприкінці березня почали блокувати платежі від компаній у Росії, які закуповують комплектуючі для збирання електроніки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Путін заявив, що готовий до переговорів щодо миру.

  • Вас може зацікавити:

Орбан розповів, як Трамп планує "закінчити" війну в Україні

У Ватикані роз’яснили слова Папи Римського про "білий прапор" для України

"Не означає визнання окупації": Туреччина закликала Україну і Росію до перемовин