RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Орбан розповів, як Трамп планує "закінчити" війну в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів зустріч з колишнім президентом США Дональдом Трампом та обговорив питання двосторонніх відносин між країнами. Серед питань також була війна в Україні, через що Трамп поділився власним баченням: припинити надавати фінансову допомогу Україні, тоді "війна закінчиться".

Про це прем'єр-міністр Віктор Орбан розказав в ексклюзивному інтерв'ю M1, яке цитують видання Index та Magyar Nemzet.

Читайте також: Жодної копійки Україні: стали відомі деталі зустрічі Трампа і Орбана

Одним з аспектів інтерв’ю Орбана була його нещодавня поїздка на запрошення Дональда Трампа. Зокрема, ось як в етері відгукувався про Трампа чинний прем'єр-міністр Угорщини:

"Він був першим президентом за довгий час, який не починав війни. Ми знаємо з його президентства, що він людина миру, і він не приховує своєї думки навіть зараз, він чітко сказав, що його мета - створити мир у російсько-українській війні, ми також не хочемо нічого, крім миру та припинення вогню, це повільно закінчує нескінченну війну якнайшвидше".

Віктор Орбан підкреслив, що попри відсутність детальної обізнаності американців в європейській культурі та історії, вони все одно розуміють, що Угорщина є сусідом України. З огляду на це Орбан робить наступний висновок:

"Тому вони знають, що ми повинні бути зацікавлені в мирі, виходячи з наших природних національних інтересів, і тому вони можуть розраховувати на нас у створенні миру".

Він вказав, що Трамп вже має план того, як закінчити війну в Україні, зауваживши, що ці плани багато в чому збігаються з баченням уряду Угорщини.

"Дональд Трамп ще не президент США, але його партія в американському законодавчому органі заважає демократам вкладати гроші у війну", - сказав прем'єр-міністр.

Орбан наголосив, що план Дональда Трампа фактично заснований на фінансовій підтримці: він не дасть "ні копійки" на українсько-російську війну, що має зупинити війну:

"У нього дуже чітке бачення, з яким важко не погодитися. Він каже наступне: по-перше, він не дасть ні копійки на українсько-російську війну. Тому війна закінчиться, бо очевидно, що Україна не може стати на ноги. Якщо американці разом з європейцями не дадуть грошей і зброї, то війна закінчиться".

Він також вважає, що власними силами Європа не зможе профінансувати цю війну і "тоді ця війна закінчиться". А також додав, що "якщо європейці бояться, то повинні заплатити або створити армію".

Нагадаємо, раніше Байден звернувся до Конгресу щодо допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Від договорняків до "F*ck Russia!": що Україні чекати від можливого президентства Трампа

Сенаторів виставили за двері: уряд Угорщини не прийняв делегацію американських політиків в Будапешті

Робіть ставки, панове: чим закінчиться битва Трампа та Байдена