RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Ватикані роз’яснили слова Папи Римського про "білий прапор" для України

У Ватикані пояснили слова Папи Римського Франциска, який закликав Україну підняти "білий прапор" у війні з Росією. Він начебто мав на увазі не капітуляцію українців, а перемир’я, яке буде досягнуто через "мужність вести переговори".

Про це повідомив керівник пресслужби Ватикану Маттео Бруні, передає Vatican News.

Читайте також: "Так" миру і "ні" війні: Папа Римський зробив двозначні заяви у різдвяній промові, згадавши Україну

Так, в інтерв'ю журналіст Лоренцо Буккелла запитує Папу: "В Україні дехто закликає до відваги капітуляції, до білого прапора. Але інші кажуть, що це легітимізує сильнішу сторону. Що Ви думаєте?"

"Папа вживає термін "білий прапор", а у відповідь підхоплює образ, запропонований інтерв'юером, щоб вказати на припинення військових дій, перемир'я, досягнуте завдяки мужності переговорів. В іншому місці інтерв'ю, говорячи про іншу ситуацію конфлікту, але маючи на увазі кожну ситуацію війни, Папа чітко заявив: "Переговори ніколи не є капітуляцією", - сказав Бруні.

Крім того, Папа закликав усі сторони "створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого і тривалого миру" та висловив свою глибоку прихильність до "мученицького українського народу", молячись за всіх, особливо за численні невинні жертви.

"Це одна з інтерпретацій. Але я вважаю, що сильнішим є той, хто бачить ситуацію, хто думає про народ, хто має відвагу білого прапора, щоб вести переговори. І сьогодні переговори можливі за допомогою міжнародних сил. Слово "переговори" - це мужнє слово. Коли ти бачиш, що ти переможений, що справи не йдуть добре, необхідно мати мужність вести переговори. Вам може бути соромно, але скількома смертями це закінчиться? Ведіть переговори вчасно, шукайте якусь країну, яка може бути посередником", - відповів в інтерв'ю Буккеллі Папа Римський Франциск.

Раніше ми розповідали, що Папа Римський знайшов "винного" у війні в Україні.

  • Вас може зацікавити:

"Не так вони й хочуть миру": Папа Римський відзначився скандальною заявою на адресу України

Не так зрозуміли: Папа Римський спробував виправдатися за свої слова щодо "величі" Росії

Папа всієї Русі: чому Святий Престол просуває кремлівські наративи