RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

В Польщі заарештували дев’ятьох агентів РФ, які скоювали диверсії на замовлення Кремля

Польські спецслужби заарештували дев’ятьох російських агентів – оголосили підозри в диверсіях не лише в Польщі, а ще в кількох країнах ЄС.

Про це в етері TVN24 повідомив глава польського уряду Дональд Туск.

Читайте також: СБУ затримала поплічників Медведчука, які знімали брехливі сюжети на замовлення ФСБ. Фото

Туск зауважив, що наразі вдалося заарештувати дев’ятьох агентів Росії – підозрюваним вже висунули обвинувачення у безпосередній участі в актах саботажу в Польщі:

"Зараз у нас заарештовано дев’ятеро підозрюваних, яким висунуто обвинувачення у безпосередній участі в актах саботажу в Польщі на замовлення російських cпецслужб. Це стосується побиття, підпалу та замаху на підпал".

Серед цих прикладів, які згадував Туск, один стосується безпосередньо спроби підпалу лакофарбової фабрики у Вроцлаві, а також центру Ikea в Литві.

Глава польського уряду підкреслив, що це дуже серйозна ситуація, адже у зоні безпеки опинилися не лише Польща та Литва, а й ще кілька інших європейських країн, зокрема була згадка про Латвію, Естонію та Швецію.

У цій справі, за словами Туска, Польща активно співпрацює із союзниками та сусідніми країнами – він задоволений ефективністю роботи спецслужб.

Крім цього, у вівторок, 21 травня, під час засідання уряду він мав повідомити деталі створення відповідної комісії з розслідування російських впливів на польський політикум останніми роками – ця комісія не діятиме публічно, а працюватиме в закритому режимі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія використовує українських біженців, щоб шпигувати в Європі.

  • Вас також може зацікавити:

Росія готує нові диверсії у Європі: де вже відбулись акти саботажу

Росія може влаштувати теракти не тільки в Україні: в США дали прогноз

У Міноборони Британії стався масштабний витік даних: у хакерській атаці підозрюють Китай