RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

19 червня

18 червня

Всі новини

У Португалії під час авіашоу зіткнулися два літаки: момент потрапив на відео

У результаті зіткнення літаків під час авіашоу у Португалії один із пілотів загинув, інший отримав поранення - ведеться розслідування.

Про це повідомляє "Dailymail".

Зазначається, що трагедія сталася у неділю, 2 червня, над авіабазою в Бежі, розташованій приблизно за 180 км на південь від Лісабона. Тоді шість невеликих літаків виконували трюки, як раптом двоє із них зіткнулися, в результаті чого один із літальних апаратів вибухнув.

Один літак розбився за територією авіабази, а іншому вдалося приземлитися на злітну дошку аеропорту. На місце події виїхали екстрені служби.

"Зіткнулися два з шести літаків для виконання трюків, які брали участь в авіашоу Бежа в португальському регіоні Алентежу", - повідомили Військово-повітряні сили Португалії.

Читайте також: Вертоліт президента Ірану потрапив в аварію: перші подробиці

Відео зафіксувало момент, коли літаки злетіли у небо, але один із них втратив контроль і почав стрімко летіти вище, перш ніж упасти. Літак зазнав серйозних пошкоджень у хвостовій частині, що призвело до втрати керування та його падіння.

"Військово-повітряні сили з жалем повідомляють, що о 16:05 (15:05 GMT) на авіашоу в Беджа два літаки стали жертвами аварії під час повітряної демонстрації за участю шести літаків", - йдеться в короткій заяві PAF.

До групи пілотів, які виконували трюки, входили громадяни Португалії та Іспанії, загинув іспанець. За фактом трагедії вже розпочали розслідування.

Після авіатрощі найбільший фестиваль Португалії "Beja AirShow" скасували.

Раніше ми писали, що у Японії вдруге за місяць зіткнулися два літаки.

  • Вас може зацікавити: