RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Військові КНДР вторглися на територію Південної Кореї, лунали постріли

У вівторок, 18 червня, північнокорейські військові перетнули кордон із Південною Кореєю. Солдати Південної Кореї здійснили попереджувальні постріли, що змусило військових КНДР повернутися на свій бік кордону. Подібне порушення кордону фіксують вже вдруге за менш ніж два тижні.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS).

Читайте також: КНДР оголосила перемир’я у "сміттєвій війні" з Південною Кореєю

Зауважується, що 18 червня північнокорейські солдати, що перебувають у демілітаризованій зоні, яка розділяє КНДР та Південну Корею, знову перетнули територію Південної Кореї. Пізніше вони повернулися назад на свій бік, адже перед цим південнокорейські військові здійснили попереджувальні постріли.

Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) повідомляє, що "... близько 20-30 північнокорейських солдатів перетнули військову демаркаційну лінію в демілітаризованій зоні на центральній ділянці кордону". Перетин фіксували близько 8:30 ранку. Військові Південної Кореї провели попереджувальні радіопередачі і зробили попереджувальні постріли. Опісля солдати КНДР повернулися назад. Надалі жодної активності не спостерігали.

Представник JCS заявив, що інцидент, схоже, був випадковим. Проте відомо, ще цей незаконний перетин став вже другим порушенням кордону з боку військових Північної Кореї за менш ніж два тижні – подібний випадок трапився 9 червня.

Нагадаємо, раніше КНДР запускала через кордон понад 150 повітряних куль із сміттям і відходами.

  • Вас також може зацікавити:

Північна Корея передала Росії мільйони снарядів: в Сеулі оприлюднили дані розвідки

КНДР провела перші тактичні навчання, що імітували ядерний удар

Кім Чен Ин з танку закликав війська готуватися до війни: фото